Okul öncesinde Bismil’in geleceği için elele

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okul öncesinde Bismil’in geleceği için elele
26 Mar 2018 / Pzt 13:22
/ 167 Kez Okundu
| |

Karacadağ Kalkına Ajansı’nın okul öncesi standartların arttırılmasına yönelik mali destek programı için yüzde 40’lık eş finansman desteği Bismil Belediyesi tarafından karşılanacak

Karacadağ Kalkına Ajansı’nın okul öncesi standartların arttırılmasına yönelik mali destek programı için yüzde 40’lık eş finansman desteği Bismil Belediyesi tarafından karşılanacak.
Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından bölgede okul öncesi eğitim alanında okullaşma oranını arttırmak ve olumsuz çevresel koşullarda yaşayan dezavantajlı çocukların diğer çocuklara göre eksik yöndeki eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattığı okul öncesi standartlarının arttırılması mali destek programına Bismil ilçesi okulları büyük ilgi gösterdi. Mali destek programının toplam bütçesinin 4 milyon 500 bin TL olduğu, her bir proje için en az 25 bin en çok da 300 bin TL bütçe ayrıldığı ve bu bütçenin yüzde 90’a kadar ki kısmının hibe olarak verileceği ifade edildi. Mali destek programı kapsamında Bismil ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Alibey İlköğretim Okulu, Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmetçik İlköğretim Okulu, Nene Hatun, Fatma Ana, Tepe, Nasreddin Hoca ve Bismil Ana Okulu idarecileri ve öğretmenlerinden oluşan proje koordinasyon komisyonu tarafından hazırlanan 8 adet proje Bismil ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi. Gülenç, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın okul öncesi standartlarının arttırılması mali destek programı için yüzde 40’lık eş finansman desteğinin Bismil Belediyesi tarafından sağlanacağını belirterek ilçede proje kültürü oluşturmanın önemli olduğunu ve bu kapsamda belediye bünyesinde bir proje yarışmasının da düzenlendiğini ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak da, projede yer alana öğretmenlerin koordineli bir şekilde mesai kavramını bir kenara bırakarak çalıştığını ve projelerin geleceğin teminatı okul öncesi çağda bulunan bireylerin gelişimlerini ve ufuklarını genişletme amacını taşıdığını söyledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.