Okur-yazar seferberliğinde Gebze’de ilk kurslar başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Okur-yazar seferberliğinde Gebze’de ilk kurslar başladı
03 Mar 2018 / Cmt 16:33
/ 117 Kez Okundu
| |

Ülke genelinde başlatılan okur-yazarlık seferberliği kapsamında Gebze Belediyesi tarafından İstasyon ve Beylikbağı bilim sanat merkezlerinde açılan kurslarda dersler başladı

Ülke genelinde başlatılan okur-yazarlık seferberliği kapsamında Gebze Belediyesi tarafından İstasyon ve Beylikbağı bilim sanat merkezlerinde açılan kurslarda dersler başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda ülke genelinde başatılan okur- yazarlık seferberliği kapsamında Gebze Belediyesi tarafından okur-yazarlık kursları başlatıldı. İstasyon ve Beylikbağı bilim sanat merkezlerinde okuma-yazma kursu aıldı. Haftanın iki günü okuma yazma bilmeyen vatandaşlar bilim sanat merkezlerinde eğitim alacak. İlk etapta Beylikbağı Kültür Merkezine 12, İstasyon Bilim Sanat Merkezine 19 vatandaş okuryazarlık kursu için başvuruda bulundu. Proje kapsamında Okumaz- yazmaz vatandaşın kalmaması hedefleniyor.
Genel olarak kursa başvuru yapan vatandaşların 50 yaş üzeri kadınlar olduğu ifade eden öğretmenler, kursiyerlerin gayet istekli ve hevesli olduğunu belirtiyor. Okumanın yaşının olmadığını ifade eden kursiyerler, kendilerine okuma yazama öğrenebilmeleri için bu seferberliği başlatan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kursların açılması talimatını veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e teşekkür etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.