Ömer Döngeloğlu Niğdelilerle Buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ömer Döngeloğlu Niğdelilerle Buluştu
05 Mar 2018 / Pzt 15:36
/ 75 Kez Okundu
| |

Niğde Belediyesi Medeniyet Söyleşileri programı her hafta yeni konuklarıyla dolu dolu devam ediyor

Niğde Belediyesi Medeniyet Söyleşileri programı her hafta yeni konuklarıyla dolu dolu devam ediyor. Bu kapsamda İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu Niğdeli sevenleriyle buluştu.
Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan şehirde eksikliği hissedilen kültürel etkinlikleri vatandaşın hizmetine sunmaya devam ediyor. Medeniyet söyleşileri programı adı altında düzenlenen etkinliğin bu haftaki konuğu İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu oldu. ‘Kudüs’ten Afrin’e Kardeşlik Ruhu’ konulu programda Ömer Döngeloğlu kendine has üslubuyla gündemi değerlendirdi.
Programın başında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rifat Özkan, “Dünyada ve bölgemizin içinde bulunduğu durum gereği bu konferansların biraz daha mana ve mahiyeti bakımından önem arz ettiği günle yaşıyoruz. Kudüs’ten Afrin’e kardeşlik ruhu. Bu bölgeler bizim kadim medeniyetimizin Osmanlı dönemimizin ecdadımızın hep barış ve kardeşliği hep sevgiyle kol kanat gerdiği komşularımız özellikle Kudüs. Kudüs’ü biz sadece konuşmayız. Kudüs için canımızı veririz kudüs peygamber mirasıdır bizim için. Özellikle ülkemizin güvenliği açısından son derece önemli. Ama kadim medeniyetimizin açısından Mezopotamya, Ortadoğu bizim için zaten çok önemli. Buraları göz ardı edemeyiz, buraları ihmal edemeyiz. Geriye doğru baktığımızda buraları biraz ihmal etmemizin faturasını zaten 30-40 yıldır ödüyoruz. Eğer buralara ecdadımız gibi hassasiyet gösterseydik Cumhuriyet döneminden bu tarafa özellikle liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi hassasiyet gösterseydik onlar ülkemize kadar gelip palazlanıp terör estiremezlerdi. Bakın Güneydoğuyu biraz güven altına alınca içerde o kadar terör yok değil mi elhamdülillah. Palazlandıkları yuvalandıkları inleri orasıymış ama elhamdülillah bizim kahraman ordumuz, cesur Mehmetçiğimiz onların inlerine giriyor kafalarını eziyor elhamdülillah. Evet biz Kudüs’ü Afrin’i kardeşliği konuşacağız. Bu medeniyetimizin barış ve kardeşlik ve sevgi ruhunu daha çok konuşacağız. Daha çok bir araya geleceğiz, safları sıklaştıracağız, kenetleneceğiz birlik ve beraberlik duygusuyla sadece ülkemizi değil Ortadoğu’ yu hatta artık adalet dağıtmayan Birleşmiş Milletlerden NATO’ya kadar tüm dünya düzenini yeniden değiştireceğiz. Bizim Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız işte Birleşmiş Milletlerde Dünya 5’ten büyük derken bunu haykırıyor. Dünyayı adaletle yönetmiyorsunuz. Eğer dünya adaletle yönetilirse niye bu zalimlikler olacak, niye bu katliamlar olacak bütün masumlar neden kan gölüne dönen memleketlerinde evleri başına yıkılacak. Hep Ortadoğu da Hep Irak mı Suriye mi hep Ürdün mü hep Filistin’in mi evleri yıkılacak. Sizin bu silahları ürettiğiniz o ülkelerde neden bu silahlar patlamıyor da mazlum Müslüman halkın üzerinde patlıyor. İşte bu zalimliğin etrafı Birleşmiş Milletler yeniden düzenleyerek NATO yeniden gözden geçirilerek yapılacak inşallah. Dünya Osmanlı dönemindeki gibi yeniden adaletli bir dünya olacak. Öyle oluncaya kadar mücadele edeceğiz. Kimseden çekincemiz yok artık kendi silahlarımızı üretiyoruz. Kendi uçaklarımızı kendi helikopterlerimizi kendi insansız hava araçlarımızı üretiyoruz. Sizin kapınıza gelip bunları dinlenmeye hiç ihtiyacımız yok gördünüz Afrin’de nasıl mücadele ediyoruz kendi imkanlarımızla. İşte dünya yeniden ülkemizin ayağa kalktığını görüyor. Afrin’den Kudüs’e bu kardeşlik ruhuyla tekrardan ayağa kalkıyor bu millet” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.