Op. Dr. Cem Yılmaz: “Meme Kanserinde Hacamat ve Sülük tedavisini önermiyoruz”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Op. Dr. Cem Yılmaz: “Meme Kanserinde Hacamat ve Sülük tedavisini önermiyoruz”
12 Şub 2018 / Pzt 11:18
/ 125 Kez Okundu
| |

Meme kanserinde erken teşhisin ölüm olasılığını binde birlere kadar düşürdüğünü belirten Op

Meme kanserinde erken teşhisin ölüm olasılığını binde birlere kadar düşürdüğünü belirten Op. Dr. Cem Yılmaz, “Meme Kanserinde Hacamat ve Sülük tedavisini önermiyoruz”dedi.
Op. Dr. Cem Yılmaz “Meme Kanserinde Farkındalık” konulu seminerde Küçükçekmeceli ebe veynlerle bir araya geldi. Küçükçekmece Belediyesi tarafından Tayfur Sökmen İlkokulu’nda gerçekleştirilen seminerde Opr. Dr. Cem Yılmaz, meme kanserinin ağrı ile baş göstermediğine dikkat çekerek, "Meme ağrısı kanser işaretçisi değildir. Meme kanserinde erken teşhisi çok önemsiyoruz. Erken teşhiste ölüm beklentisi binde bir bile değildir. Bu hastalığın tedavisinde kullanılan alternatif tıp hacamat, sülük yapıştırma gibi tedavileri önermiyoruz” dedi.

Yakında ameliyatsız tedaviler başlayacak
Yılmaz, Türkiye’de meme kanserinin gelişen tıp sayesinde tedavi edilebildiğine dikkat çekerek, "Sadece meme ile uğraşan cerrah, radyolog, medikal onkolog sayısı oldukça fazla. Artık devletimiz ücretsiz genetik test yaptırma imkanı da sunuyor. Öyle noktalara geldik ki önümüzdeki yıllarda ameliyatsız ve kemoterapisiz meme tümörünün tedavileri başlayacak” dedi.
Dr. Yılmaz, seminer sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.