Ordu’da çocuklara su tasarrufu öğretilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ordu’da çocuklara su tasarrufu öğretilecek
26 Ara 2017 / Sal 16:07
/ 110 Kez Okundu
| |

Ordu Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı proje sayesinde çocuklar, hem oyun oynayacak hem de su kaynaklarının etkin kullanımı ve su tasarrufuyla ilgili bilgi sahibi olacak

Ordu Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı proje sayesinde çocuklar, hem oyun oynayacak hem de su kaynaklarının etkin kullanımı ve su tasarrufuyla ilgili bilgi sahibi olacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen proje kapsamında, su kaynaklarının etkin kullanılması ve korunması, su tasarrufunun sağlanması ve su kalitesinin artırılmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir internet sitesi (www.cocukordu su.com) ve akıllı telefonlara uyumlu bir mobil uygulama (çocuk ordu su) hazırlandı.
Su fakirliği yaşayan ülkemize yerel projeler ile destek vererek suyun daha dikkatli kullanılması gerektiğini anlatan ve su tasarrufunun önemine vurgu yapan internet sitesi ve mobil uygulama sayesinde projenin hedefindeki çocuklar hem öğrenecek hem de eğlenecek.

"Türkiye su fakirliği olan bir ülke"
Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, bir ülkenin su zengini sayılabilmesi için kişi başına düşen yıllık ortalama su tüketim miktarının en az 10 bin metreküp olması gerekirken, bu miktarın Türkiye’de yalnızca bin 430 metreküp olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “Bu durum da ülkemizde su kaynaklarının yetersiz olduğunu ve bu yetersiz kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini gösteriyor. ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözümüz ise çocuklara yönelik hazırlanan projenin bu anlamda ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarıyor. Bu proje sayesinde çocuklar, küçük yaşlarda su kaynaklarının önemi, korunması ve kullanılmasındaki tasarruf ile ilgili bilinçlenmiş olacak” denildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.