Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğünden Odunpazarı Belediyesine destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğünden Odunpazarı Belediyesine destek
10 Oca 2018 / Çar 15:27
/ 29 Kez Okundu
| |

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Hayvanları Koruma Bilgi Sistemi (HAYBİS) programını kullanarak kısırlaştırılması yapılan hayvanları şeffaf bir biçimde kayıt altına alıyor

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Hayvanları Koruma Bilgi Sistemi (HAYBİS) programını kullanarak kısırlaştırılması yapılan hayvanları şeffaf bir biçimde kayıt altına alıyor.
Birim, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanuna uygun çalışmalarını sürdürerek Türkiye’de örnek gösterilmeye devam ediyor.
Orman Şu İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından da desteklenen Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın denetleme mekanizması için geliştirdiği HAYBİS programını kullanıyor. Kısırlaştırılması yapılan hayvanların, şeffaf bir biçimde kayıt altına alınması için kullanılan HAYBİS’e hayvanın kısırlaştırılmasının ardından bilgi sistemine hayvanın eşkal fotoğrafları, küpe numarası ve çip numarasının giriliyor. Tutulan bu kayıtlar belediyelerin yanlış hayvan sayısı beyan ederken, hayali uygulamalar bildirme gibi usulsüz davranışları da engelliyor. Bu sistem ile Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından şeffaf ve doğru bilgilerin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gönderildiğini bildiren yetkililer, yapılan bu uygulamanın yaptıkları işlerin doğruluğunun bir sağlaması olarak kabul ettiklerini söyledi.
Uygulamayı ilk başladığı günden beri kesintisiz uygulayan Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Eskişehir ili içinde uygulamayı ilk günden beri kullanan tek kurum olma özelliğini taşıyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.