Oscar Ödül Töreni öncesi protesto

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
05 Mar 2018 / Pzt 10:07
/ 23 Kez Okundu
| |

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 90’ıncısı düzenlenen Oscar Ödül Töreni öncesi Hollywood’da cinsel tacizler davalarında zaman aşımının kaldırılması kampanyası kapsamında gösteri düzenledi

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 90’ıncısı düzenlenen Oscar Ödül Töreni öncesi Hollywood’da cinsel tacizler davalarında zaman aşımının kaldırılması kampanyası kapsamında gösteri düzenledi.
Oscar Ödül Töreni başlamasına saatler kala Hollywood’da tecavüz ve cinsel taciz davalarında zaman aşımının kaldırılması kampanyasını yürüten CASOL tarafından protesto gösterisi düzenlendi. Gösteriye “MeToo” kampanyasından da destek geldi.
CASOL yönetici direktörü Chelsea Byers kampanyanın amacının tecavüz ve cinsel taciz suçlarında zaman aşımının kaldırılması olduğunu söyledi ve “90’ıncı Akademi Ödül Töreni’nde tecavüz kültürüne karşı gösteri yapmak için buradayız. Akademi tacizcileri koruyor ve bu (kurbanları) sessizleştirme kültürüne yardımcı oluyor” dedi.
Bill Cosby tarafından 1969 yılında cinsel saldırıya uğradığını söyleyen aktris ve eski Playboy modeli 73 yaşındaki Victoria Valentino yaptığı konuşmada, 1 Ocak 2017’de Kaliforniya’da cinsel suçlar için zaman aşımı kavramının kalktığını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Kanunda 1 Ocak 2017’den evvel işlenen suçlar için birçok açık bulunduğunu ve cinsel istismar suçlularının herhangi bir cezai işlem görmeden hala serbest gezdiklerini söyledi.
Valentino, aynı zamanda kendisinin Playboy modeli olduğu için başına gelenleri hak ettiğini söyleyenler olduğunu, ama sokakta çıplak gezse dahi vücudunun kendisine ait olduğunu ve izni olmadan kimsenin ona dokunmaya hakkı olmadığını söyledi.
Valentino, Hollywood’da kadın yönetmenler, oyuncular, yazarlar için bugün her şeyin daha iyi olması gerektiğini ancak öyle olmadığında sözlerine ekledi. Fikirlerin çalındığını belirten Valentino, “Önce fikirlerin değersiz olduğu söyleniyor, beş dakika sonra ise bir erkek tarafından aynı fikir biraz değiştirilerek yeniden sunuluyor. Bir arkadaşımın başına geldi. Sektörden uzaklaşmak zorunda kaldı. Neden zeki kadınlar cinsel taciz ve cinsel ayrımcılık yüzünden kariyerlerini bırakmak zorunda” diye sordu.
Batı Hollywood Şehir temsilcisi John M. Erickson ise katılımcılara yönelik olarak, “Size inanıyoruz ve zaman aşımının tüm ülkede kalkmasını destekliyoruz. Akademinin sadece Bill Cosby’e değil cinsel istismar ve saldırı suçu olan her üyesi ile ilgili harekete geçmesini talep ediyoruz” dedi.
Son olarak Jennifer Lopez’in de menajerliğini yapmış olan Benny Medina’nın kendisine 10 Aralık 2004 yılında Will Smith ve Paris Hilton gibi ünlülerin bulunduğu bir partide tecavüz ettiğini söyleyen Benjamin Rocky, CASOL’dan ve bulunan herkesten olayın tanıklarının öne çıkması için çaba göstermelerini istedi.
Grup, konuşmaların ardından sloganlar atarak dağıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.