ÖSO, bir dağ ve 6 köyün kontrolünü ele geçirdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ÖSO, bir dağ ve 6 köyün kontrolünü ele geçirdi
09 Mar 2018 / Cum 13:12
/ 78 Kez Okundu
| |

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bu sabah başlattığı büyük operasyonda Afrin’in kuzeyinde Bülbül beldesi yakınında bulunan bir dağ ve 6 köyü PKK/PYD’den temizleyerek tamamen kontrol altına aldı

Türk Silahlı Kuv vetlerinin (TSK) desteğindeki Özgür Suriye Ordusu ( ÖSO) bu sabah başlattığı büyük operasyonda Afrin’in kuzeyinde Bülbül beldesi yakınında bulunan bir dağ ve 6 köyü PKK/PYD’den temizleyerek tamamen kontrol altına aldı.
ÖSO, Bülbül beldesinin batısında Afrin’in kuzeyinde Şengal güzergahında bulunan Bek Obası köyü ve yukarısındaki Kaşıkdar Dağı, Hayimli, Su verani köyü ile Afrin’in civarında bulunan Şavarihat el Ceviz, Melikiye ve Serail köylerini PKK/PYD’den temizleyerek kontrolü ele geçirdi.
Köyleri ele geçiren ÖSO askerlerinin komutanı besm eleyle başladığı konuşmada "Biz ÖSO ikinci tugayı, Sultan Murat fırkasındanız. Kışıkdar Dağı, Hayımlı köyü, Su verani köyü ve Serail köylerinin kontrolünü ele geçirdi. Allah’a hamdolsun" diyerek tek bir getirdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.