ÖSO’den görüntülü mesaj: "Arap, Kürt ve Türkmen bölgeye huzur getirmek için geldik"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
28 Şub 2018 / Çar 13:20
/ 56 Kez Okundu
| |

Zeytin Dalı Harekatı bünyesinde Afrin’de savaşan Muntasır Billah Tugayı Kürt, Türkmen ve Arap Komutanları PKK’dan temizlenen bir köyde çektikleri bir video ile Afrinlilere seslendi: “Biz bu toprakları işgal etmek için değil, ayrılıkçı terör örgütü PKK’den temizleyip size huzur getirmek için geldik

Zeytin Dalı Harekatı bünyesinde Afrin’de savaşan Muntasır Billah Tugayı Kürt, Türkmen ve Arap Komutanları PKK’dan temizlenen bir köyde çektikleri bir video ile Afrinlilere seslendi: “Biz bu toprakları işgal etmek için değil, ayrılıkçı terör örgütü PKK’den temizleyip size huzur getirmek için geldik. Evlerinize dönün ve huzur içinde yaşayın.”
Yapılan çağrıda, Türk- Türkmen ve Arapların ayrılıkçı örgütü PKK’ya omuz omuza mücadele ettiği belirtilerek, maksatlarının bölgeye barış getirmek olduğu vurgulanıyor.
İlk konuşmayı yapan ÖSO’nun bir Arap askeri, "Biz birinci Muntasır Billah tugayı olarak arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Biz bölgeye Kürt kardeşlerimizi üzmek için değil, sivillerin gü venli bir şekilde yaşamaları, normal hayatlarına dönmelerini sağlamak maksadıyla ayrılıkçı terör örgütünü bu bölgeden çıkartmak için geldik. Burada evlerinizde kalınız. Teröristlerin evlerinize ve topraklarınıza yaptıklarınızı görüyorsunuz. Burası bir Kürt köyü burada bu köyün sahipleri yaşayacak. Bizim sesimize kulak vermenizi umuyoruz. Bu teröristleri topraklarınızdan çıkarın" dedi.
Görüntülü mesajda ikinci konuşmayı yapan ÖSO’nun Kürt mensubu sözlerine besmeleyle başlayıp Peygamberimize salat ve selam verdikten sonra Kürtçe bir konuşma yaparak kendilerinin PKK’ye karşı Arap ve Türkmen kardeşleri ile birlikte savaştıklarını söyledi.
ÖSO’nun Muntasır Billah tugayının Türkmen askeri şunları söyledi:
"Ben bir Türkmen olarak Arap ve Kürt kardeşlerimle aynı siperde birlikte bulunmaktan gurur duyuyorum. Bizim çağrımız buradan bütün Kürt kardeşlerimizdir. Sıkıntı Kürt olmaktan değil. Bizim mücadelemiz Şanlı Türk Ordusuyla birlikte sadece teröristlere karşıdır. Bu topraklar bizim değil, sonuçta Kürt kardeşlerimizindir. Onlar gelip buralarda oturacaklar. Gördüğünüz gibi biz buraları işgal etmek için gelmedik. Bunları insanlara anlatmak istiyoruz. Arap kardeşim, Kürt kardeşim ve ben bir Türkmen olarak aynı siperde mücadele ediyoruz. İnşallah zafer bizim olacak. Bunları yıllarca kandırdılar. Devlet sözü verdiler. Bu yalanları kendilerine göstermeye geldik. Biz rejim muhaliflerine karşı sürdürdükleri saldırılara son vermeye geldik. Bu dağlar Kürtlerin dağları, bizim dağlarımız. İnşallah zafer bizim olacak."
ÖSO askerleri, konuşmanın sonunda hep birlikte tekbir getirdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.