"Otomobil motorunun yapılacağı en iyi il Elazığ"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Kas 2017 / Paz 10:47
/ 53 Kez Okundu
| |

27 yılda 10 milyondan fazla motor üreten, son olarak ABD’ye İnsansız Hava Aracı motoru ile bir otomobil fabrikası için 5 bin motor üretimi gerçekleştirecek olan fabrikayı gezen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yerli otomobil motorlarının yapılacağı en iyi ilin Elazığ olduğunu söyledi

27 yılda 10 m ilyondan fazla motor üret en, son olarak ABD’ye İnsansız Hava Aracı motoru ile bir otomob il fabrikası için 5 bin motor üretimi gerçekleştirecek olan fabrikayı gez en Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yerli otomob il motorlarının ilacagi/">yapılacağı en iyi ilin Elazığ olduğunu söyledi.
54 yaşındaki Muzaffer Sezgin, Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 27 yıl önce kurduğu motor fabrikasında şu ana kadar 10 m ilyondan fazla çeşitli motor üretimi gerçekleştirdi. Türk S ilahlı Kuvvetlerine uçak savar motoru, ABD’ye İnsansız Hava Aracı motoru, yine bir otomob il fabrikasına araç motoru üretimine başlayan firma, ver ilecek desteklerle Türkiye’nin yerli otomob ilinin motorlarını da yapmak istiyor. İş adamı Sezgin’e destek için Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’da fabrikayı ziyaret etti. Fabrikada incelemelerde bulunan Başkan Yanılmaz, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

il" href="/tag/otomob il/">"Otomob il motorlarının ilacagi/">yapılacağı en iyi il Elazığ’dır"
Yerli otomob il açıklamaları ile herkesin heyecanlandığını belirt en Başkan Yanılmaz, “Elazığ olarak daha çok heyecanlandık. Çünkü ilimizin sanayi alt yapısı, yerli otomob illerin motorlarını imal edeb ilecek durumdadır. Muzaffer Sezgin, devamlı y en iliğe açık olan çalışmaları ile ilimizin göz bebeği. Güzel çalışmaları ve imalatları var. Bu yerli otomob ilin motorlarının imalatını da ilimizde başarı ile yapab ilecek durumda. B en tüm yerli otomob il imalatını yapacak olanlara sesl eniyorum. Elazığ bu otomob illerin motorlarının ilacagi/">yapılacağı en iyi ildir. Elazığ’ın böyle bir sanayi kültürü ve alt yapısı var. Üniversitemiz bu konuda k endisini ispat etmiştir. Teknik üniversite olarak da dünyada adından söz ettireb il en bir üniversitedir. Yerli otomob il imalatında Elazığ’ın çok önemli bir yer alacağına inanıyorum. Biz Elazığ olarak buna talibiz. Her türlü desteği de vermeye hazırız” dedi.

"Aylık 40 bin motor üreteb ilecek"
Şu anda Türkiye’nin yerli otomob ilinin motorunun tamamını üretmeye talip olduklarını ve üretimde yaptıklarını aktaran firmanın yönetim kurulu başkanı Muzaffer Sezgin ise “Yerli otomob il ana motordan ibaret değ il. Koltuk, s ilecek, direksiyon motorları da var. Bunların tamamını biz yapab iliyoruz. Şu anda günde 500 tane ama ilave bir yatırımla günde bin 400 tane üreteceğiz. Ayda da 40 bin tane üreteceğiz. Bu da Türkiye’de tüm araçlara cevap verecek kapasiteyiz. Alt yapı, b ilgi birikimi, üniversite iş birliği ile de en iyi şek ilde yaparız” diye konuştu.

"İHA motorlarında çok başarılı oldu"
Fabrikanın bir okul gibi olduğunu d ile getir en Adana B ilim Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Tümay, "Muzaffer Sezgin TUBİTAK’a müracat etmiş olduğu iki proje vardı. Birincisi İHA’ların motorlarını üretecekti. Dünya’da en hafif olacak şek ilde ve y eni bir teknoloji ile üretmek üzere müracaat etmişti. Çok başarılı olduğunu ve üretimleri tamamladığını gördüm. Y eni projesinde de y eni bir seri motor üretimine geçecek. Burada da g enç arkadaşların ekibe dah il olduğu gördüm. Bu g ençlerimiz burada yetişecek. Çok ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Elazığ’da olması ayrı bir önem taşıyor. Yurt dışına bakıldığında değişik k entlerde uzmanlaşmalar görülüyor. Elazığ’da bu motor üretimlerinde teknolojik motor üretimlerinde üst olacak” şeklinde konuştu.

"Dünyaya as enkrom motorlar ihraç edecek seviyede"
Yerli araçlarının motorlarını Elazığ’da üreteb ileceklerini aktaran Fırat Üniversitesi Müh endisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kürüm ise “Muzaffer Sezgin, bu işe ilk başladığı günd en bu yana yanında olduk ve destekler verdik. Günün birinde dünyanın her tarafına as enkrom motorlar ihraç edecek seviyeye geldi. Bugün de dünyada kullanılmakta olan en gelişmiş motorları üreteb ilecek alt yapı var. Çünkü burada 35 yıla yakın endüstriyel imalat d eneyimi var. Fırat Üniversitesinde de şu anda iyi bir potansiyel var. Teorik ve mekanik anlamda hiçbir eksik yok” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.