Özbekistan ile İspanya, ekonomi ve sanayi alanlarında işbirliğine gidiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Özbekistan ile İspanya, ekonomi ve sanayi alanlarında işbirliğine gidiyor
14 Kas 2017 / Sal 16:48
/ 45 Kez Okundu
| |

Özbekistan Cumhuriyeti Hükümeti ile İspanya Krallığı arasında Ekonomik ve Sanayi İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası ile İspanya Ticaret Odası arasında İşbirliği Anlaşması imzalandı

Özbekistan Cumhuriyeti Hükümeti ile İspanya Krallığı arasında Ekonomik ve Sanayi İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası ile İspanya Ticaret Odası arasında İşbirliği Anlaşması imzalandı.
Dün Kasım’da Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ve beraberindeki Hükümet heyetinin İspanya’daki 3 günlük resmi ziyareti başladı. Ziyaret programı kapsamında Özbek heyeti, İspanya Senatosu, Dışişleri ve İşbirliği Bakanlığı, Ekonomi Sanayi ve Rekabet Bakanlığı ve İspanya Ticaret Odası’nda temaslarda bulunacak.
Özbekistan Hükümet heyeti ziyaretin ilk gününde Madrid’de İspanya Ekonomi, Sanayi ve Rekabet Bakanlığı Ticaretten Sorumlu Devlet Sekreteri Maria Luisa Poncela ile görüşme gerçekleştirdi.Görüşmede taraflar ticari, ekonomik ve yatırım gibi alanlarda ikili işbirliğini geliştirme konusunu ele aldı. 2017 yılı Ocak - Temmuz döneminde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 71.5 milyon dolar olduğu ve bu rakamın iki ülkenin sahip olduğu potansiyeli karşılamadığı, bunu artırmak için her iki tarafta da kullanılmayan imkanların mevcut olduğu belirtildi.
Görüşme sırasında ve görüşme sonrası iki ülke iş çevreleri katılımıyla düzenlenen İş Forumu’nda çeşitli alanlarda karşılıklı çıkarlara dayanan yeni ortak projeleri gerçekleştirme konusu masaya yatırıldı.
Forum sonrasında Özbekistan Cumhuriyeti Hükümeti ile İspanya Krallığı arasında Ekonomik ve Sanayi İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası ile İspanya Ticaret Odası arasında İşbirliği Anlaşması imzalandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.