(Özel Haber) 7 aylık eşini pompalı tüfekle öldüren kocaya 20 yıl hapis

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
(Özel Haber) 7 aylık eşini pompalı tüfekle öldüren kocaya 20 yıl hapis
03 Şub 2018 / Cmt 11:09
/ 59 Kez Okundu
| |

Sultanbeyli’de 7 aylık eşinin çenesini ve dişlerini kırdıktan sonra pompalı tüfekle öldüren koca İbrahim Çakar, “eşi kasten öldürme” suçundan 20 yıl hapse çarptırıldı

Sultanbeyli’de 7 aylık eşinin çenesini ve dişlerini kırdıktan sonra pompalı tüfekle öldüren koca İbrahim Çakar, “eşi kasten öldürme” suçundan 20 yıl hapse çarptırıldı. Duruşmada söz alan sanık, “Eşimi severek evlendim. Karıncayı incitmek istemem, tahliyemi istiyorum” dedi.
Sultanbeyli’de eşi Figen Çakar’ın çenesini ve dişlerini kırarak sokak ortasında pompalı tüfekle öldüren İbrahim Çakar’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.
Anadolu 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Çakar cezaevinden getirilirken, müşteki avukatı Yusuf Yıldız ve taraf yakınları da salonda hazır bulundu.

Avukat, “kasten yaralama” suçundan da ceza istedi
Duruşmada söz alan müşteki avukatı Yusuf Yıldız, maktulün öldürülmeden önce sanık tarafından darba maruz bırakıldığını söyleyerek, “Maktule eziyet edilmiştir, ön dişlerinin kırık olduğu sabittir. Düşme ile kırılmış olsaydı olay mahallinde maktulün kırılan dişlerinin bulunması gerekirdi. Tüfeğin el kundağında kan vardır. Bu kan maktule ait olup olay öncesinde sanık ile maktul arasında gerçekleşen yaralama olayının kanıtıdır. Tüfek ile ölüm hadisesinden önce sanığın maktulü kasten yaraladığı sabittir” şeklinde konuştu.

“Karıncayı bile incitmem, pişmanım”
Esas hakkındaki savunması sorulan sanık “Pişmanım, ben eşimi severek evlendim. Karıncayı incitmek istemem, tahliyemi istiyorum” dedi.

Cezada haksız tahrik indirimi
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık İbrahim Çakar’ı önce “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Suçun haksız tahrik altında işlendiğini ve sanığın iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezada indirime giderek sanık İbrahim Çakar’ı 20 yıl hapse çarptırdı.

İddianameden
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sultanbeyli’de 4 Mayıs 201 7 maktul Figen Çakar’ın eşine başka bir şahısla ilişkisi olduğunu ve ayrılmak istediğini söylemesi üzerine İbrahim Çakar’ın eşinin yüzüne vurarak çenesini ve dişlerini kırdığı anlatılmıştı.
Figen Çakar’ın eşyalarını toplayarak binadan sokağa çıkması üzerine İbrahim Çakar’ın da elindeki tüfekle eşinin arkasından çıktığının belirtildiği iddianamede, İbrahim Çakar’ın elinde valizle yürüyen eşine arkadan pompalı tüfekle 4-5 el ateş ettiği ve eşinin olay yerinde hayatını kaybettiği kaydedilmişti.
İddianamede sanık İbrahim Çakar hakkında “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenirken, “kasten yaralama” suçundan da 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapse çarptırılması talep edilmişti.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.