(Özel Haber) İsrail askerlerinin gözaltına aldığı Fevzi’nin babası İHA’ya konuştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
20 Ara 2017 / Çar 14:47
/ 77 Kez Okundu
| |

Filistin’in El Halil kentinde 7 Aralık’ta İsrail polisi tarafından gözleri bağlı olarak götürülen Fevzi Al-Junaidi hâlâ gözaltında bulunuyor

Filistin’in El Halil kentinde 7 Aralık’ta İsrail polisi tarafından gözleri bağlı olarak götürülen Fevzi Al-Junaidi hâlâ gözaltında bulunuyor. 16 yaşındaki gencin babası Muhammed Al-Junaidi, “Filistinliler için ev diye bir şey yok, sadece hapis ve şehitlik var” dedi.
ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararının ardından Filistin sokaklarında başlayan protestolara İsrail askerlerinin bir çocuğu gözleri bağlı olarak gözaltına aldığı fotoğraf damga vurmuştu. Batı Şeria’nın El Halil kentinde 7 Aralık’ta yapılan gösterilerde 23 İsrail askeri tarafından gözaltına alınan ve gözleri bağlı halde askeri karakola götürülen 16 yaşındaki Filistinli Fevzi Al-Junaidi, hâlâ Ofer Cezaevi’nde gözaltında bulunuyor. Dün görülen duruşmada savcı gözaltı süresinin uzatılmasını talep ederken, mahkeme henüz kararını açıklamadı.

“Sosyal medyada İsrail askerleri tarafından tutulup götürüldüğü fotoğrafları gördük”
Batı Şeria’da Kudüs için yapılan direnişin sembollerinden biri haline gelen Fevzi’nin ailesi İHA muhabirine konuştu. Oğullarının ev alışverişi için evden çıktığını söyleyen Fevzi’nin babası Al-Junaidi, "Eve geç kalınca merak ettik. Daha sonra sosyal medyada birçok İsrail askerleri tarafından tutulup götürüldüğü fotoğrafları gördük" dedi.
Oğullarını telefonla aradıklarını ama cevap alamadıklarını söyleyen Al-Junaidi, Fevzi’nin askerlere taş attığını söyleyen telefondaki kişiye oğlunun evin ihtiyaçları için alışverişe gittiğini söylediğini belirtti. Cuma günü oğlunun İsrail mahkemesinde yargılanacağına dair haber aldıktan sonra oğlunu arayan Al-Junaidi, Fevzi ile konuştuğunu ve oğlunun Pazar günü mahkemeye çıkacağını söylediğini dile getirdi.

“Küçük bir çocuğun onlara ne yapmış olabileceğini düşündüm”
Al-Junaidi, “Çok sayıda İsrail askerini oğlum Fevzi’yi götürürken gördüğümde küçük bir çocuğun onlara ne yapmış olabileceğini düşündüm ve çok şaşırdım. Neden bütün bu acımasızlık, neden bu terörizm? Kutsal yerlerimizi işgal edenler, Filistin halkının ve Filistinli gençlerin coşkusunu engelleyemez" dedi.
Al-Junaidi, "Dünyaya mesajım, lütfen bizi bu utançtan kurtarın. Filistinliler için ev diye bir şey yok, sadece hapis ve şehitlik var. İşgal güçleri acımasızlıklarına devam ettiği sürece iyi günleri göremeyeceğiz" dedi.

“O bir kahraman"
Fevzi’nin amcası Midhat Fawzi Al-Junaidi ise, "Fevzi ile gurur duyuyorum. Elleri arkaya götürülüp askerler tarafından bağlandı ama Fevzi’nin askerler tarafından götürülürken başı dikti. O bir kahraman" dedi.
Fevzi’nin babaannesi Fawzia Al-Junaidi de, "Torunumun gözaltına alındığı fotoğrafı görünce çok korktum. Bu yaştaki bir çocuk bir tabur asker tarafından nasıl tutuklanabilir? Bütün bunlar halkımızın işgal güçleri tarafından nasıl aşağılandığının ve hakarete maruz k aldığının bir göstergesidir. Özgür dünyayı ve İslam dünyasını Filistin halkına yardım etmeye çağırıyoruz. Filistin halkına uygulanan birçok kısıtlama nedeniyle halkımızın çoğu vatanlarına geri dönemiyor" ifadelerini kullandı.
Babaanne Al-Junaidi, her gece Allah’a torunu Fevzi’nin cezaevinden geri getirilmesi için dua ettiğini anlatarak, "Fevzi’ye karşı kalbimde çok büyük bir sevgi var, o söz dinleyen ve cömert biri. Allah’a o ve diğerlerinin hapisten çıkması için dua ediyorum" açıklamasında bulundu.
Fevzi’nin kız kardeşi Rania al-Junidi, “Askerlerin kız kardeşimi dövdüğünü görünce ağladım ve çok üzüldüm. Fevzi bu cezayı hak edecek hiçbir hareket yapmadı. Her şeye rağmen kardeşimle gurur duyuyorum" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.