Öztürk: “2019’da fiziki mekan ihtiyacı olmayan bir il konumuna geleceğiz"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öztürk: “2019’da fiziki mekan ihtiyacı olmayan bir il konumuna geleceğiz
19 Şub 2018 / Pzt 18:41
/ 86 Kez Okundu
| |

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, "Çankırı’da şu an okullar fiziki anlamda doyuma ulaştı

Çankırı İl M illi Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, "Çankırı’da şu an okullar fiziki anlamda doyuma ulaştı. Bakanlığımızın da hedefidir ik ili eğitimin sonlandırılması ve Çankırı’da 2019’da fiziki mekan anlamında ihtiyacı olmayan bir il konumuna geleceğiz" dedi.
Çankırı Şehit Yusuf Çelik Rehberlik ve Araştırma Merkezi AR-GE Biriminde basın mensupları ile bir araya gelen Muammer Öztürk, "Türkiye genelinde yapılan güzel projelerin hepsi Çankırı’da da yapılıyor, sadece metine dökülmemiş. AR-GE Birimimiz bütün okulların öğretmenler odasına gird iler. Projenin nasıl yazılacağını, projenin içeriğinin nasıl olacağını tek tek bütün okullarda anlatıyorlar. Bu aktarma yeterli değ il. Her okul birer koordinatör seçti. Her okulumuz birer yen ilikç ilik ile ilg ili proje yapıyorlar. Örneğin Hazım Dağlı İlkokulu İng ilizce gazete yaptı. Arkadaşlarımız çok çalıştı. Okullarımızdan gelen b ilg iler, koordinasyon biriminde değerlendir iliyor. Tamamı İng ilizce olacak şek ilde düzelt iliyor. Ve bu gazete İng ilizce olarak da seslendir ildi. M illi Eğitim Müdürlüğünün sitesinde yayınlanacak. Bu gazetede farklı okullardan haberler olacak. Okullar, öğretmenler, öğrenc iler bunu okuyacaklar. Gazetemiz çok güzel olmuş. Düşünenin yüreğine, zihnine, emeğine sağlık” şeklinde konuştu.
Çankırı’da deneme sınavı yapamadıklarını belirten Öztürk, “Veli şikayet ediyor ’deneme sınavı yapılmıyor’ diye. Deneme sınavı için bir komisyon kurulup sınavların hazırlanması, basılması, dağıtılması, okunması, okullar öğrenc iler nezdinde sonuçların ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu çok ciddi bir yük. Bunu yapmak için ölçme, değerlendirme ve sınav hizmetleri birimi kurmak gerekiyor. Biz bu komisyonu kuruyoruz. 3 arkadaşımız eğitimlerini alıyor. Biz kendi sınav sistemimizi kurup bakanlıktan da soru alab ileceğiz. Çankırı’da isten ilen her alanda deneme sınavı yapab ileceğiz. Sonucunda öğrenc ilerin durumu, eksiklikler görülecek. Öğretmen arkadaşımıza diyeceğiz ki ’hocam branşınızda sizin okulda eksiklik görülmektedir. Sizden mi, okuldan mı, öğrenciden mi kaynaklanıyor’ diye bunu göreb ileceğiz. Öğretmenimiz, öğrencimiz, okul idaremiz kendini eksikliğini görerek motiveyi artıracak. Bunu da bu sene tamamlayacağız. Geç kalmadan yapacağız. Bu kazanımı da sağlayacağız.
Çankırı’da iki tane kitap yazılıyor. Müzik ve İng ilizce kitapları. Bu kitaplar Türkiye genelinde okutulab ilecek kitaplar. Bizim öğretmen arkadaşlarımız yazıyor kitapları. 2 il var biri biziz. Diğer ilin çok önündeyiz. Bitirmek üzereyiz. Bu çok uzun süreç isteyen büyük emekler isteyen bir süreç. 68 okulumuz beyaz bayraklı 25 okulda beslenme dostu okul sertifikası aldı. 9 tane okulunda başvurusu var” diye konuştu.
Basın toplantısı M illi Eğitim Müdürü’nün gazetec ilerin sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.