Pazarlar’da ’Şehitlik ve Gazilik’ konulu konferans

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Pazarlar’da ’Şehitlik ve Gazilik’ konulu konferans
09 Mar 2018 / Cum 12:18
/ 39 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde öğrencilere yönelik ’Şehitlik ve Gazilik’konulu konferans düzenlendi

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde öğrencilere yönelik ’Şehitlik ve Gazilik’ konulu konferans düzenlendi.
Kütahya Dumlupınar Üni versitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Pazarlar İlçe Müftüsü Murat Hasankahyaoğlu tarafından verilen Şehitlik ve Gazilik konulu konferansa Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu, İdareciler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Pazarlar Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda Üni versite öğrencileri ile bir araya gelen Pazarlar İlçe Müftüsü Murat Hasankahyaoğlu, "Şehitlik ve gazilik bir insanın erişebileceği en büyük makamlardan biridir şüphesiz. Ancak bu rütbe bir mazhariyet olup herkese nasip olmaz. Şehit, Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, rızıklandırılacağı ve cennete gireceğine şahadet olunduğu için bu adı almıştır" dedi
Her Müslüman’ın kalbinde Şehit olma arzusunun olması gerektiğini belirten t Hasankahyaoglu, "Her Müslüman’ın kalbinde şehit olma arzusu olmalıdır.Yani Allah’ım senin yolunda ve mukaddes kıldığın değerler uğrunda gerekirse kanımı canımı feda ederim niyetini taşımalıdır. Ecdadımız bebeklerinin beşiğini sallarken ya şehit ya gazi diye sallarlardı" diye konuştu.
Vatanın tanımını yapan Müftü Hasankahyaoğlu, "Vatan ise dinimizi ve kutsallarımızı koruyacağımız uğruna can vereceğimiz yere denir. Vatanı ve hürriyeti olmayan insan dinini, namusunu,malını koruyamaz. Devlet için, millet için ve bu ay yıldızlı bayrak için ölmeye hazır olmalıyız" ifadelerini kullandı.(MB-EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.