Pembe Tır kanser taramasına başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Pembe Tır kanser taramasına başladı
25 Oca 2018 / Per 12:06
/ 21 Kez Okundu
| |

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi ve Korkuteli İlçe Sağlık Müdürlüğünün organizasyonunda ücretsiz kanser taraması yapacak olan ‘Pembe Tır’ Korkuteli ilçesinde 1 ay hizmet verecek

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi ve Korkuteli İlçe Sağlık Müdürlüğünün organizasyonunda ücretsiz kanser taraması yapacak olan ‘ Pembe Tır’ Korkuteli ilçesinde 1 ay hizmet verecek.
Korkuteli Kaymakamlığı himayesinde Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi ve Korkuteli İlçe Sağlık Müdürlüğünün organizasyonu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği kapsamında ücretsiz kanser taraması yapacak olan “ Pembe Tır” Korkuteli eski devlet hastanesi bahçesinde halkla buluştu. Hizmet vermeyen başlayan tırda Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Antalya Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür, Korkuteli sağlık İlçe Müdürü Dr. Oya Dirican incelemelerde bulundu.
2 Mart Cuma gününe kadar ilçe halkının hizmetinde olan Pembe Prenses Kanser Tarama Tırında 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere bağırsak kanseri ve 30-69 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması yapılacak.
Tırda son model dijital mamografi cihazı ile mamografi çekimi ile maliyeti oldukça yüksek olan kansere özgü HPV-DNA numune alımı ücretsiz yapılacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.