PPG, sürücüsüz araçlar için yüksek teknoloji boya üretecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
PPG, sürücüsüz araçlar için yüksek teknoloji boya üretecek
22 Eyl 2017 / Cum 12:53
/ 39 Kez Okundu
| |

Dünyanın önde gelen boya ve yüzey kaplama şirketi PPG, otonom yani sürücüsüz araçların sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için büyük bir öneme sahip olan karoser yüzeylerinde, yüksek teknolojiye sahip, kendi kendini temizleyen boyalarla çözümler üretmeye başladığını açıkladı

Dünyanın önde gelen boya ve yüzey kaplama şirketi PPG, otonom yani sürücüsüz araçların sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için büyük bir öneme sahip olan karoser yüzeylerinde, yüksek teknolojiye sahip, kendi kendini temizleyen boyalarla çözümler üretmeye başladığını açıkladı.
Dünyanın önde gelen boya ve yüzey kaplama şirketi PPG, geleceğin otomotiv dünyasına yön verecek olan sürücüsüz, yani otonom araçların geliştirilme sürecine büyük katkılar sağlayacağı belirtilen boya çözümleri sunacağını açıkladı. Şirket tarafından yeni geliştirilen fonksiyonel boyalar, otonom sürüşlü araçların olmazsa olmazı lidar (ışık algılama ve ölçümleme) ve sensörlerin kusursuz bir şekilde çalışmasına olanak sağlayacak.
Yapılan açıklamada, sürücüsüz hareket kabiliyeti için hayati önem taşıyan sensörler üzerinde kullanılan yeni nesil boyalar sayesinde, otomobiller sağlıklı bir şekilde kendi aralarında iletişim kurarken, nesne ve canlıların daha keskin ve hatasız şekilde tanımlanmasının da önünü açacak. Öte yandan bu sayede optimum takip mesafesi ve fren-gaz tepkileriyle olası trafik kazalarının ve yoğun trafiğin de önüne geçilecek.
Ayrıca, geliştirilen bu boyalar karoserde kullanılan yüksek teknoloji ürünü boyalar sayesinde, radyo frekansı sızıntısı en aza indirgenerek, sensörlerin kendi aralarında anlaşmazlığa girmesi önlenecek. Öte yandan boya, doğası itibariyle sürekli kirlenen araçlarda, sensörlerin çamur, toz, kir ya da suyla kapanmaması için kendi kendini temizleyebilecek.
Şirket, otonom sürüşle birlikte gelen ulaşım rahatlığıyla toplu taşıma olanakları arttırılacağı, bu araçlarda kullanılacak ekranlar üzerinde, kendi kendini temizleyebilen, antimikrobiyal özelliklere sahip kaplamalar kullanacak. Araçlar dışında, otoyollarda bulunan tabela, köprü, bariyer ve refüjlerde kullanacağı boyalar sayesinde de araçların olası yanlış sinyallerle hareket etmemesi için sensör dalgalarını yönetmek gibi büyük bir görevi üstleneceği de kaydedildi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.