Prof. Kara Karayev’i anma konseri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Prof. Kara Karayev’i anma konseri
08 Mar 2018 / Per 16:28
/ 137 Kez Okundu
| |

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği ’Kara Karayev’i Anma Konseri’ Salon 2003’te gerçekleşti

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği ’ Kara Karayev’i Anma Konseri’ Salon 2003’te gerçekleşti.
Azerbaycan Devlet Sanatçısı Prof. Kara Karayev’in doğumunun 100. yılı anısına düzenlenen ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Zenfira Zöhrabbekova’nın organize ettiği konsere ilgi yoğun oldu.
Konserle ilgili bir konuşma yapan konservatuvar öğrencisi Cansu Hacıoğlu, " Kara Karayev 1918 ve 1982 yılları arasında yaşamış büyük bir bestecidir. Hocaları çok önemli kişiler. Hacıbeyov ve Shostakovich’in öğrencisi. Kendi döneminin önemli bestecilerinden. Halk müziği araştırmaları yapmış. Kendi halk müziğini evrensel olarak nasıl yansıtabileceğini, herkese nasıl anlatabileceğini düşünerek bunun üzerine besteler yapmış. Yedi Güzeller Balesi bunun bir örneği. Kendisi aynı zamanda filozof besteci olarak geçer. Vietnam Süiti, Don Kişot Operası veya Yıldırımlı Yollar Balesi bunlar gibi büyük örneklerle kendisini anmaya çalışacağız" diye konuştu.
Yrd. Doç. Zenfira Zöhrabbekova ise, " Kara Karayev, koro hocasıydı. Azerbaycan Devlet Konservatuar’ında müzik akademisinde doçentti. Birçok kişiyi çalıştırdı şimdi onlarda hoca oldu ve başkalarını çalıştırıyorlar. Yegane bir klasik bestecidir. Karaev, Türk’tü Azeri’ydi de Kazak’tı. Bize böyle bir imkan verildi ve bunu gösterebildik" dedi.
Katılımın yoğun olduğu konserde U. Hajibeyov, W.A. Mozhart, L.W. Beethoven gibi bestecilerin eserlerine yer verilirken Kara Karayev’in; Yedi Güzel Balesi, Don Kişot Balesi, Neftçiler Marşı, Sulh Şarkısı gibi eserlerini Devlet Konservatuvarı öğrencileri Bahar Asker, Gökçe Yönlüer, Hakan Bilgetacan, Hüma Bilgetacan, Leyla Şermin, Hakan Şermin, Veysel Lekesizgöz, Arda Asker, Bengi Çınar, Elif Sude Bay, Bora Kitirci, Hale Vural, Erencan Bahşi, Hüma Bilgetacan, Ceylin Öncü, Yıldız Çiçek Sivri, Murat Şen, Yıldız Lekesizgöz, Özge Güncan, dinleyicilerin beğenisine sundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.