Protein kaynağı: dut
08 Oca 2018 / Pzt 13:29
/ 107 Kez Okundu
| |

Girişimci Tijen Ziyal, beyaz duttan elde ettiği ürünleri ile ilgili bilgiler verdi

Girişimci Tijen Ziyal, beyaz duttan elde ettiği ürünleri ile ilgili bilgiler verdi.
Yaklaşık 3 yıl önce dutun faydalarını keşfeden girişimci Tijen Ziyal, fikrini geliştirmek için yürüttükleri çalışmalarda dut yaprağından elde edilen un ile çeşitli gıda ürünleri elde etti.
Tijen Ziyal, ’’Dut, doğada bulunan en faydalı, koruyucu ve iyileştirici özellikleri en güçlü meyvelerden biridir. Dut ağaçları ülkemizde bir çok yerde yetişebilen bir ağaçtır. Dut yüzde 100 organik bir besindir. Çünkü dut ve dut ağacına dadanan bir zararlı olmadığı için ilaçlama gerektirmez. Bu nedenle de güvenle tüketilebilir. Enerji veren bir besin olan dutun yaprakları da protein açısından zengindir ve antioksidan özelliğe sahiptir. Bu sebeple dut yaprakları da sofralarımızda yerini almalıdır. Özellikle yüksek oranda protein içeren dutunu da bebek mamalarına, sporcu besin takviyelerine, evde yapılan kek, börek ve poğaçalara katılırsa besin değerlerini artırıyor” dedi.
Tijen Ziyal sözlerine şöyle devam etti:
“Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, kükürt ve demir bakımından zengin bir meyve olan dutun kendisinde olan şifa kadar yapraklarında da şifalar var. Yurt dışındaki bazı ülkeler de yaprakları boğaz ağrısına, boğaz enflamasyonuna ve öksürük giderici olarak kullanılıyor. Dut yaprakları çay olarak tüketilmesinden ziyade, yemeklere, tatlılara, salatalara da eklenebiliyor. Canlı bir renk ve hafif tatlı bir aroma veriyor. Yaprakların bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi var ve antioksidan değeri çok yüksek. Dut unu da kullanırken içerisine şeker eklenmesine gerek olmadığı için oldukça sağlıklıdır. Binlerce yıldır keşfedilmeyi bekleyen ve hak ettiği değeri göremeyen beyaz dutu herkesin kullanmasını öneriyorum. Dutun meyvesi, yaprakları ve unu her yerde tüketilmeli.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.