Regaib Kandili’nde ikramlar Ülkücü gençlerden

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Regaib Kandili’nde ikramlar Ülkücü gençlerden
23 Mar 2018 / Cum 15:17
/ 76 Kez Okundu
| |

Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanlığı üyeleri, Regaip Kandili dolayısı ile 6 caminin çıkışında ikramlarda bulundu

Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanlığı üyeleri, Regaip Kandili dolayısı ile 6 caminin çıkışında ikramlarda bulundu.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanı Ahmet Biricik, "İslam dinimizde dünya ve ahiret mutluluğunu kazanmamız için mübarek gün ve geceler vardır. Bu mübarek gün ve geceler çölde yolculuk yapan kişinin su bulduğu gözeler misalidir. Her bir gözeye gelindiğinde ayrı bir heyecan, susuzluğun giderilmesi sonucunda yaşanan ayrı bir lezzet vardır. Kandil geceleri de işte böyle gözelerdir. Manevi hayatımızda çekmiş olduğumuz susuzluğumuzun giderildiği, hayatımıza nice güzellikler katan gecelerden birisi de Regaib Kandilidir. Regaib Kandili, üç ayların birincisi olan Recep ayının ilk cuma gecesidir. Regaib, istenilen, değeri çok olan, bağış, ihsan ve ikram demektir. Regaib kandili üç ayların arifesidir. Manevi hayatımızda olgunluğu yakalama fırsatı olan üç aylara giriş gecesidir. Bir aydınlanma, nurlanma gecesidir. Çünkü üç aylar dediğimiz Recep, Şaban ve Ramazan, manevi hayatımıza saadet katan, rahmetin, merhametin, mağfiretin sağanak sağanak yağdığı aylardır. Bizim için büyük bir lütuf olan gecelerden biri olan Regaip Kandili münasebeti ile bölgemizde bulunan camilerde vatandaşlarımıza kandil simidi ikramında bulunduk. Ayrıca Peygamber Efendimizin Hadislerinin bulunduğu kartları dağıttık. Vatandaşlarımızın Regaip Kandili’ni kutladık" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.