Rektör Biber: “Yazar ve şairlerimizi ne kadar iyi tanırsak o kadar yerli ve milli olabiliriz”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rektör Biber: “Yazar ve şairlerimizi ne kadar iyi tanırsak o kadar yerli ve milli olabiliriz”
23 Eki 2017 / Pzt 10:58
/ 64 Kez Okundu
| |

Ardahan Üniversitesi koordinatörlüğünde düzenlenen ‘Kafkaslardan Anadolu’ya Şiir, Şair ve Âşık Günleri-1’ adlı program ikinci gününde Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda geçekleştirilen etkinliklerle sona erdi

Ardahan Üni ve" href="/tag/ ve/"> versitesi k o ordinatörlüğünde düzenle nen ‘Kafkaslardan Anad olu’ya Şiir, Şair ve" href="/tag/ ve/"> ve Âşık Günleri-1’ adlı pr ogram ikinci gününde H oca Ahmet Yesevi K onferans Sal onu’nda geçekleştirilen etkinliklerle s ona erdi.
Pr ograma, Üni ve" href="/tag/ ve/"> versite or/">Rektörü Pr of. Dr. Mehmet Biber, Üni ve" href="/tag/ ve/"> versite or/">Rektör Yardımcısı Pr of. Dr. Şakir Ayd oğan, Üni ve" href="/tag/ ve/"> versite Ge nel Sekreteri Hadi Gergit, akademisyenler ve" href="/tag/ ve/"> ve öğrenciler katıldı.
Misafir şair ve" href="/tag/ ve/"> ve yazarlar, H oca Ahmet Yesevi K onferans Sal onu sergi alanındaki imza günü etkinliğinin ardından Ardahan’ın tarihi ve" href="/tag/ ve/"> ve turistik yerlerinin tanıtıldığı bir gezi pr ogramına katıldılar.
or/">Rektör Pr of. Dr. Mehmet Biber, gençlerin şairlerle ve" href="/tag/ ve/"> ve sanatçılarla tanışmasının ö nemi ne deği nerek şöyle k onuştu:
“Biz, şairleri, yazarlarımızı iyi tanımalıyız. Ne kadar" href="/tag/ kadar/"> kadar iyi tanırsak o kadar" href="/tag/ kadar/"> kadar yerli ve" href="/tag/ ve/"> ve milli olabiliriz. Bunun dışında elbette dışardan yabancı şairleri, yazarları, düşünürleri tanımamız ve" href="/tag/ ve/"> ve bilmemiz gerekir. Ama bunun iki ayağı varsa mutlaka birisi; bizden olan, bizim olan, bizim değerlerimiz olan kendi sanatçılarımızı, hali hazırda yaşayan ve" href="/tag/ ve/"> ve ve" href="/tag/ ve/"> vefat etmiş olan geçmişteki şair, yazar ve" href="/tag/ ve/"> ve sanatçılarımızı bilmemiz gerekir. Fuzuli’yi bilmemiz gerekir. Nefi’yi bilmemiz gerekir. Mehmet Akif’i bilmemiz gerekir. Sezai Karak oç’u bilmemiz gerekir. Erdem Beyazıt’ı bilmemiz gerekir. ‘‘Sürgün Ülkeden Başkentler Başkenti ne’’ şiirini de ezbere bilememiz gerekir. İstiklal Marşı’nın dışında ç oğumuz hemen hemen ezbere şiir bilmiy oruz. Şiir ezberlememiz gerekir. Ezberlediğiniz şiirler, tanıdığınız şairler, okuduğunuz kitaplar, sizi bir ömür b oyu bir çizgide tutacak. Bugün bunu anlamanız z or. Bunu yapın. Yarın buralarda siz k onuşacaksınız ve" href="/tag/ ve/"> ve emin olun bu söylediğimiz tecrübeleri siz de sizden s onraki nesillere aktaracaksınız. Biz, bunu aktararak götüreceğiz. Ben, tekrar pr ograma katılan sanatçılarımızı, şairlerimizi şükranla ve" href="/tag/ ve/"> ve saygıyla selamlıy orum. Siz değerli öğrencilerimize ve" href="/tag/ ve/"> ve kıymetli misafirlerimize tekrar h oş geldiniz diy orum.”
Açılış k onuşmasının ardından, şairler, Davud Kabak oğlu, Nuray Alper, Tayyip Atmaca, Yalçın Bayar, Yaşar Bayar, Yusuf Dursun, Ahmet Efe, Recep Garip, Mehmet Yaşar Genç, Cumali Ünaldı Hasan Nebi oğlu, Refik Hümmet, Ha nefi İspirli, Pr of. Dr. Hakan Hadi Kadı oğlu, Ta ner Karataş, Rövşen Guliyev, Şureddin Memmedli, Yasin M ortaş, Ali Şeyh Özdemir ve" href="/tag/ ve/"> ve Talat Ülker şiir dinletisinde bulundu.
Pr ogram, pa nele katkı sağlayan şair, yazar ve" href="/tag/ ve/"> ve âşıklara plaket takdiminde bulunulmasının ardından s on erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.