Sakaryaspor eski teknik direktörü Şaban Yıldırım tahliye oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sakaryaspor eski teknik direktörü Şaban Yıldırım tahliye oldu
29 Ara 2017 / Cum 13:20
/ 42 Kez Okundu
| |

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 11 bin 480 GSM numarasının iradesi dışında ‘ByLock’a yönlendirildiğinin açıklanmasının ardından Sakaryaspor eski teknik direktörü Şaban Yıldırım tahliye edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 11 bin 480 GSM numarasının iradesi dışında ‘ByLock’a yönlendirildiğinin açıklanmasının ardından Sakaryaspor eski teknik direktörü Şaban Yıldırım tahliye edildi.
Edinilen bilgilere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün gizli haberleşme ağı ByLock’u kullananlara yönelik çalışmalarda, 11 bin 480 kişinin iradesi dışında bu programa yönlendirildiğini belirledi. Yapılan yoğun şikayetler üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konunun ayrıntılı incelenmesi için Milli İstihbarat Teşkilatı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurumunu harekete geçirmişti. Yapılan incelemeler sonucunda ByLock kullanıcısı gibi görünen 11 bin 480 kişinin mağdur olduğu ve programın iradeleri dışında telefonlarına yönlendirildiği ortaya çıkmış ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Bu gelişmenin ardından mağdur listesinde yer alan ve ‘ByLock’ kullandığı iddiasıyla 8 ay önce tutuklanarak cezaevine gönderilen eski teknik direktörü Şaban Yıldırım, yapılan son çalışmalar neticesinde ortaya çıkartılan ve “mor beyin” adı verilen bir yöntemle iradesi dışında telefonuna ‘ByLock’ yüklenen mağdurlar arasında olduğu ortaya çıkınca tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. Fethullahçı Terör Örgütü’nün gizli haberleşme sistemi olan ‘ByLock’ programının bazı kişilere iradesi dışında yüklendiğinin ortaya çıkmasının ardından mağdur olanların tahliyesine devam ediliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.