Salbaş Anadolu Lisesi, 2 proje ile finalde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Salbaş Anadolu Lisesi, 2 proje ile finalde
26 Mar 2018 / Pzt 09:07
/ 172 Kez Okundu
| |

49

49. Liseler Arası Araştırma Projeleri Yarışması’na 2 proje ile katılmaya hak kazanan Salbaş Anadolu Lisesi, bin 844 proje arasında birincilik ve üçüncülük elde ederek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Anadolu Lisesi TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 49.uncusu düzenlenen Liseler Arası Proje Yarışmasına katıldığı iki proje ile birincilik ve üçüncülük ödüllerini kazarak, Antalya’da yapılacak olan finale katılmaya hak kazandı.
Salbaş Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Al, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TÜBİTAK 49. Lise Öğrenc ileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Adana, Gaziantep, Hatay, KKTC, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye illerinden başvuran bin 844 proje içerisinden ilk 100’e girerek Adana Bölge Sergisine davet ed ilen Teknolojik Tasarım branşındaki 2 projeden "Engelleri EKS ile aşalım: Engelli Kolaylık Sistemi” adlı projelerinin 1. olarak Antalya’da yapılacak olan Türkiye finaline katılmaya hak kazandığını söyledi. Al, "Akıllı Su Sistemleri adlı diğer proje ile de 3. olduklarını belirterek, “Disiplinli, çalışkan olduğu kadar yenilikçi olan bize birincilik ve üçüncülük kazandıran Proje Danışman Öğretmeni Meltem Mirici’nin ve öğrenc ilerimiz Erkan Yusuf Polatcı, Simge Kütük, Sude Çil ve Demet Arlı ile birlikte yaptığı bu çok önemli bilimsel projenin Antalya’da da derece yaparak Adana’nın gururu olmuştur” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.