Sanayi Üretimi hız kesmeden artışa devam ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sanayi Üretimi hız kesmeden artışa devam ediyor
09 Şub 2018 / Cum 12:47
/ 36 Kez Okundu
| |

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Sanayi Üretim Endeksi’nde 2017 yılının Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yaşanan yüzde 8

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Sanayi Üretim Endeksi’nde 2017 yılının Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yaşanan yüzde 8.7 oranındaki artışın beklentilerin üzerinde olduğunu söyledi.
Konukoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Sanayi Üretim Endeksi 2017 yılı Aralık ayı verilerini değerlendirdiği açıklamasında bir önceki yılın aynı ayına göre yaşanan yüzde 8,7’lik artışın beklentinin üzerinde olduğunu ifade ederek, bu artışın ekonominin güçlenmesi açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Ülke ekonomisinin istikrarlı ilerleme kaydetmesiyle istihdamda artış sağlandığını ve gelir seviyesinin arttığını vurgulayan Konukoğlu, “Ekonomideki istikrarlı büyüme doğru adımlar atıldığının ifadesidir. Sanayi üretiminde ki artış milli gelirimizde önemli bir paya sahiptir. Önümüzdeki dönemlerde bu güçlü artışın devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.