SANKO Tekstil PENTEX fuarı’nda

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
SANKO Tekstil PENTEX fuarı’nda
16 Şub 2018 / Cum 16:01
/ 238 Kez Okundu
| |

SANKO Holding’in iplik ve dokumada Türkiye’nin dünyadaki gururu olan şirketi Sanko Tekstil, 7’inci Penye, Tekstil ve Teknolojileri (PENTEX) Fuarı’nda stant açtı

SANKO Holding’in iplik ve dokumada Türkiye’nin dünyadaki gururu olan şirketi Sanko Tekstil, 7’inci Penye, Tekstil ve Teknolojileri ( PENTEX) Fuarı’nda stant açtı.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, KOSGEB, Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen PENTEX Fuarı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun da katılımıyla açıldı.
Açılış töreni sonrasında stantları gezen Başbakan Yardımcısı Şimşek, Vali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanko Tekstil standında ürünleri inceledi, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu ile Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sami Konukoğlu tarafından bilgilendirildi.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ile Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya’nın da açılışına katıldığı PENTEX Fuarı’nda, Gaziantep’in yanı sıra Adana, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin, yurt dışından; Suriye, Irak, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetleri’nden 140 katılımcı firma 300 marka ile yer alıyor.
SANKO Tekstil
Sanko Tekstil işletmelerine ulaşan pamuklar 114 yıllık tecrübe, üstün kalite anlayışı ve modern teknolojiyle ipliğe dönüşüyor. Üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliğiyle alanında lider olan Sanko Tekstil, bu özellikleriyle Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı iplik üreticileri arasında yer alıyor.
Örmede Türkiye’deki en büyük üretim kapasitesine sahip olan Sanko Tekstil, İsko markası ile dokumada kalitesi ve yıllık 250 milyon metre denim üretim kapasitesi ile açık ara dünyanın en büyük üretim tesislerine sahiptir.
Sanko Havlu tesisleri ise yılda 5 bin ton havlu - bornoz üretim kapasitesi ile sektörün önemli aktörlerinden birisidir.
SANKO Holding
SANKO Holding’in temeli 1904 yılında 7 dokuma tezgahı ile atıldı. Dördüncü ve beşinci kuşağın işbaşında olduğu SANKO’da 14 bin kişi istihdam ediliyor. Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, tarım ve iş makinaları, bilişim, finans, sağlık, eğitim, AVM ve gayrimenkul olmak üzere 11 sektörde faaliyet gösteriliyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.