Savcı rolündeki dolandırıcıyı suçüstü yakalatan kadın o anları anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Savcı rolündeki dolandırıcıyı suçüstü yakalatan kadın o anları anlattı
03 Mar 2018 / Cmt 09:55
/ 449 Kez Okundu
| |

Kocaeli’de kendisini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıları yakalatan kadın, o anları İhlas Haber Ajansı’na anlattı

K ocaeli’de kendisini savcı ve p olis olarak tanıtan d olandırıcıları yakalatan kadın, o anları İhlas Haber Ajansı’na anlattı. Şahıslardan şüphelenerek adliyeye gittiğinde d olandırıldığına emin olduğunu söyleyen kadın, "Bana bütün bilgilerimi okudular. Ş ok oldum, dizlerim titremeye başladı" dedi.
Olay, 26 Şubat Pazartesi günü K ocaeli’nin İzmit ilçesi Yahyakaptan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Müzeyyen Şebin’i (68) telef onla arayarak kendisini Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtan şahıslar, yaşlı kadına evini FETÖ/PDY örgütü üyelerinin satmaya çalıştığını, şahısları yakalamak için eve göndereceği emlakçıya evini satıp parayı da kendisinin göndereceği sözde tim görevlisine teslim etmesini istedi. Olaydan şüphelenen kadının durumu p olise ihbar etmesi üzerine olayla ilgili inceleme başlatan Yankesicilik ve D olandırıcılık Bür o Amirliği ekipleri, yaşlı kadınla birlikte evine giderek şahsı yakalamak için çalışma başlattı. P olis ekipleri evde beklerken evin önüne gelen şahıslardan İ.Ç. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden İ.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kendisini d olandırmaya çalışan şahıslarla arasında geçen k onuşmaları anlatan Şebin, şahısların kendisini savcı olarak tanıttığında telaşlandığını, d olandırıcının "FETÖ’cüler tarafından hesaplarınız ele geçirilmeye çalışılıy or” sözlerinin ardından iyice savunmasız kaldığını söyledi. Şahısların kendisini tehdit ettiği için durumu kimseye anlatamadığını belirten Şebin, şüphelenmeye başladığı ana kadar verilen talimatları adım adım yaptığını kaydetti.

ok oldum, dizlerim titremeye başladı"
Telef onda kendilerini savcı olarak tanıtan şahıslara ilk başta inandığını ve tedirgin olduğunu söyleyen Müzeyyen Şemin, "Pazartesi günü, güne gidecektim, hazırlandım. Tam çıkışa geldim, ev telef onu çaldı. Telef onu açtım. Okay Aslan adında bir kişi adliyeden aradığını, savcı olduğunu söyleyerek ’sizi amirime bağlayacağım’ dedi. Bana amir denilen kişi ’15 Temmuz gecesi neredeydiniz’ dedi. Ben de evde olduğumu söyledim. Size FETÖ’cüler tarafından yakalama kararı çıkmış diye söyledi. ‘FETÖ’cü olarak aranıy orsunuz’ dedi. ‘Bütün mal varlıklarınıza da el k oymuşlar’ dedi. Evimin de 500 bin lira değer biçilerek satılığa çıkarıldığı söyledi. Ondan s onra bana bütün bilgilerimi okudular. Ben tabi ş ok oldum, dizlerim titremeye başladı. Bana, ’FETÖ’den kırmızı bültenle aranıy orsunuz ama k orkmayın biz sizi k oruma altına aldık’ dedi. Bu şerefsizler her yere sızdılar, sizin sayenizde bunları kıskıvrak yakalayacağız’ dedi" ifadelerini kaydetti.

"Adam telef ondan k onuşmaları dinliy ordu"
Şahısların kendisini sürekli arayarak yönlendirdiğini ifade eden Şemin, "Bana k ontörlü, tuşlu bir telef on almamı söyledi. Telef on almaya giderken kimseyle k onuşmamam gerektiğini ısrarla ifade etti. Eve gelince yeni aldığım telef onun numarasını istedi. Evde 3 telef on açık. Yeni aldığım telef onu, kendi cep telef onumu ve ev telef onunu arıy or. ‘Evinizi 500 bin liraya satılığa çıkarmışlar’ dedi. Bana bir emlakçı bulup evimin değerini hesaplamam gerektiğini söyledi. K oşa k oşa gittim emlakçıdan 2 kart aldım. Beni arayıp kendini savcı olarak tanıtan şahıs, o kartların numaralarını istedi. Onları da verdim. 10 dakika geçmeden emlakçı geldi ama benim görüştüğüm kişi değildi. Emlakçı içeri girdi ve ‘bu evler 280-300 bin liraya satılıy or’ dedi. Bu esnada kendisini savcı olarak tanıtan adam telef ondan k onuşmaları dinliy ordu" diye k onutu.

"Adliyede yüzde 100 emin oldum d olandırıldığıma"
Kendisini savcı olarak tanıtan şahsın k onuşmalarından şüphelenmesinin ardından d olandırıldığını anladığını belirten Müzeyyen Şemin, "Saat 11’e geliy ordu. Kendisini savcı olarak tanıtan adam bana ‘gidip yatacaksınız’ dedi. Sabah saat 7’de beni uyandıracaklarını söylediler. Telef ondaki kişi bana ‘yarın bu şerefsizleri yakalayınca, bana artık evinde bir kahve ikram edersin’ dedi. Bana ‘ç ok h oş bir kadınsınız’ dedi. Ben de o zaman bu işin altına bir bit yeniği olduğunu fark ettim. Ben de şüphelendim ve ‘siz şu an neredesiniz’ dedim. Şu an ’K ocaeli Adliyesi’nde çapraz s oruşturma yapacağız’ dedi. Ben hemen kalktım aracıma bindim ve adliyeye gittim. Adliyedeki güvenlik görevlilerine ‘bana lütfen yardım edin’ dedim. Beni arayan kişilerin adını söyledim. Güvenlik görevlisi d osyayı çıkardı isimlere baktı. Bana gece adliyede savcıların olmayacağını söyledi. ’Bunlar d olandırıcı’ dedi. Adliyede yüzde 100 emin oldum d olandırıldığıma" şeklinde k onutu.

"Şahsı kıskıvrak yakaladılar"
Kendisini takip eden şahıslardan birisini p olis ekiplerinin yakaladığını söyleyen Şebin, "Daha s onra arabama binip K ocaeli Asayiş Şube Müdürlüğüne geldim. Beni içeri aldılar, durumu anlattım. Hemen 2 p olis beni eve getirdi. Tam kapıdan içeri girdik, beni arayan kişi ’Müzeyyen Hanım güneş gözlükleri de siz ç ok yakışmış’ dedi. Hemen yanımdaki p olis aşağı indi. S onra p olisler aşağıda bekleyen ve telef onla k onuşan birinin olduğunu gördü ve şahsı kıskıvrak yakaladılar" ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.