Şehit aileleri ve gaziler için Seyitgazi ve Sivrihisar’a tarihi gezi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şehit aileleri ve gaziler için Seyitgazi ve Sivrihisar’a tarihi gezi
21 Mar 2018 / Çar 10:54
/ 95 Kez Okundu
| |

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tarih, Gençlik Kulübü (TAGEK) ve Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından; şehit aileleri ve gazileri, Eskişehir’den Seyitgazi ve Sivrihisar ilçelerine götürülerek tarihi yerler gezdirildi

Eskişehir Osmangazi Üni ve" href="/tag/ ve/"> versitesi (ESOGÜ) Tarih, Gençlik Kulübü (TAGEK) ve" href="/tag/ ve/"> ve Eskişehir Anadolu Kültür ve" href="/tag/ ve/"> ve Dayanışma Derneği tarafından; şehit aileleri ve" href="/tag/ ve/"> ve gazileri, Eskişehir’den Seyitgazi ve" href="/tag/ ve/"> ve Sivrihisar ilçelerine götürülerek tarihi yerler gezdirildi.
Seyitgazi ve" href="/tag/ ve/"> ve Sivrihisar’ın güzergah olarak belirlendiği geziye; şehit aileleri, gaziler, ESOGÜ ve" href="/tag/ ve/"> ve TAGEK üyeleri ve" href="/tag/ ve/"> ve Anadolu Kültür ve" href="/tag/ ve/"> ve Dayanışma Derneği üyeleri katıldı. Gezide tarihi mekanlar; ESOGÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu tarafından anlatıldı. Geziye katılanların oluşturduğu heyet; Seyit Battal Gazi Türbesi’nde, 54 metrekarelik Türk bayrağı açtılar ve" href="/tag/ ve/"> ve yürüdüler. Seyit Battal Gazi Külliyesi’nde; konuklara, ESOGÜ Tarih ve" href="/tag/ ve/"> ve Gençlik Kulübü Başkanı Orhan Köksal ve" href="/tag/ ve/"> ve kulüp üyeleri tarafından lokum ikram edildi. Sivrihisar’da ise; geziye katılan heyete, Sivrihisar Belediyesi tarafından yemek ikram edildi.
Önce Seyitgazi, sonrasında Sivrihisar’a gidilen gezide açıklama yapan Eskişehir Anadolu Kültür ve" href="/tag/ ve/"> ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doğanses, ‘’ Şehitlerimizin aileleri bizlerin en kutsal emanetidir. Şehitlerimiz; bu topraklar için, ay yıldızlı Türk bayrağımız için canlarını feda etmişlerdir. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na ve" href="/tag/ ve/"> ve sonrasında bu toprakları bizlere yurt yapan bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz’’ diye ifade etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.