Şehr-İ Ayıntab-I Cihan sohbeti yoğun ilgiyle takip edildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şehr-İ Ayıntab-I Cihan sohbeti yoğun ilgiyle takip edildi
13 Mar 2018 / Sal 10:41
/ 80 Kez Okundu
| |

Şehitkamil Belediyesi tarafından “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan”, ‘Antep Harbi Sonrası Bilinmeyenler ve Konuşulmayanlar’ konulu sohbet programı yoğun ilgi gördü

Şehitkamil Belediyesi tarafından “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan”, ‘Antep Harbi Sonrası Bilinmeyenler ve Konuşulmayanlar’ konulu sohbet programı yoğun ilgi gördü. Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Asım Mıhçıoğlu, resim ve belge ile Antep harbi sonrası yaşananları anlattı.
Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” üzerine sohbetler programının moderatörlüğünü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar yaptı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Asım Mıhçıoğlu, ‘Antep Harbi Sonrası Bilinmeyenler ve Konuşulmayanlar’ konulu sohbet programında katılımcıları bilgilendirdi. Araştırmacı Yazar Mıhçıoğlu, resim ve belge ile Antep harbi sonrası yaşananların detaylarını katılımcılara anlattı. Yoğun ilgi gören program, izleyenlerden tam not aldı.
Bu programlara zevkle katılıyoruz
Program sonrası değerlendirmede bulunan ‘Antep Fıstığı’ filmi başrol oyuncularından Gaziantepli Sanatçı Orhan Uslu, “Öncelikle değerli Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum. Şehrimiz, Gaziantep ile ilgili çok önemli bir çalışma yapılıyor. Bizden sonraki kuşaklara miras olarak bırakabileceğimiz bir çalışma oluyor. Değerli hocalarımız Asım Mıhçıoğlu ve Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, bizim de feyz aldığımız kişilerdir. Bu programlara zevkle katılıyoruz. Tabi ki bu tür çalışmaların yapılması gerekiyor. Belediyelerimizin bu tür projelere önem vermesi gerekiyor. Bir Gaziantepli olarak, bir Gaziantep’in evladı olarak bu konuda öncülük eden Şehitkamil Belediyemize teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Bu tür çalışmaların devamı gelecektir. Umut ediyorum ki bir gün Gaziantep kültür ve tarihi okullarımızda da seçmeli ders olarak verilir. Temennim, yeni neslin kendi kültürünü, geçmişini, tarihini öğrenerek büyümesidir. Çünkü bir milleti, bir şehri yok etmek istiyorsanız, önce kültürünü yok etmelisiniz. Bu yüzden kültürümüzün yok olmaması ve yaşatılması gerekiyor” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.