Siber saldırılara karşı bağışıklık sistemi güçlendirilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Siber saldırılara karşı bağışıklık sistemi güçlendirilecek
23 Mar 2018 / Cum 11:10
/ 111 Kez Okundu
| |

Siber güvenlik alanında çok sayıda yerli ve yabancı profesyonelin Türkiye’de bir araya geldiği LOCARD Global Cyber Security Summit 2018, 10 Mayıs 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumunun ev sahipliğinde, Ankara’da gerçekleştirilecek

Siber güvenlik alanında çok sayıda yerli ve yabancı profesyonelin Türkiye’de bir araya geldiği LOCARD Global Cyber Security Summit 2018, 10 Mayıs 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumunun ev sahipliğinde, Ankara’da gerçekleştirilecek.
Siber-konvansiyonel savaş durumu ve kaotik hale gelen tehditlere karşı, LOCARD Global Cyber Security Summit 2018’de bu yıl, siber bağışıklık sistemini güçlendirecek yeni formüller değerlendirilecek ve kronikleşmiş problemlerin nasıl çözüleceğine dair yanıtlar aranacak. Etkinlik 10 Mayıs 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumunun ev sahipliğinde, Ankara’da gerçekleştirilecek. Zirvede, Türkiye’nin yakın gelecekte karşılaşabileceği siber güvenlik riskleri masaya yatırılarak, konunun uzmanları tarafından önleyici tedbirler ve etkin karşı hamleler hakkında çözüm yolları ortaya konulacak.
Konu ile ilgili bilgi veren LOCARD Global Siber Güvenlik Zirvesi Kurucu Ortağı Nurhan Demirel, siber güvenlik ve siber savaşların artık ülkelerin bir numaralı gündem maddeleri haline geldiğini ve bununla ilgili kurumsal çalışmalarını hızlandıran ülkelerin siber ordularını kurarak, siber uzayda saldırı odaklı çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Türkiye’ye yönelik fiziksel ve siber tehditlere karşı güvenlik politikalarının istikrarlı bir şekilde güncellenmesi gerektiğini belirten Demirel, siber çeviklik ve etkin reaksiyon kabiliyetlerinin önemini vurguladı.
Siber saldırılara karşı alınabilecek önlemler ile yerli ve milli siber güvenlik çözümleri konusunun kamuoyunda yeni yeni gündeme getirildiğini hatırlatan Demirel, “Tarih boyunca, geleneksel konvansiyonel savaşlar, saldırganlar ve savunmacılar arasında yapılagelmiştir. Bu süreçte ise teknoloji genellikle iki taraf arasındaki değişimleri dengeleyici bir görev üstlenmiştir. Ancak günümüz siber savaş dünyasında, farklı sebeplerden dolayı güç dengesi saldırganın lehinde gibi görünüyor. Kadim savaş stratejilerinde olduğu gibi taarruzun ön planda olduğu bir siber ortam söz konusu. Eskiden taarruz edileceği zaman bunun için detaylı bir tahkimat gerekirdi lakin burada öyle bir durum söz konusu değil ve bu alanın savaşçıları, eskilerden daha agresif bir şekilde saldırıya geçmiş durumda. Bundan dolayı, siber çevik kuvvetlerimiz ve yapımız, bu taarruzlara karşı çok dirayetli olmalı” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.