Şifalı taşlar, yanlış kullanımda zarar verebiliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şifalı taşlar, yanlış kullanımda zarar verebiliyor
27 Eki 2017 / Cum 13:06
/ 47 Kez Okundu
| |

Yaşam enerjisini artırdığı ve pozitif düşünceyi desteklediğine inanılan taşlar, yanlış kullanımda faydadan çok zarar verebiliyor

Yaşam enerjisini artırdığı ve pozitif düşünceyi desteklediğine inanılan taşlar, yanlış kullanımda faydadan çok zarar verebiliyor.
Bioenerji ve şifalı taş uzmanı Belgin Dal, tıpkı gıda takviyeleri gibi taşların da yaşam kalitesini artırdığını ifade etti. Kış aylarında nezle ve gribe karşı korunmak için C vitamini yüksek portakal, limon ve nane gibi gıdaların çok tüketildiğine dikkat çeken Dal, “Taşlar da gıda takviyesi olarak tercih ediliyor. Örneğin kehribar taşının ortama yaydığı mineralden dolayı kişi, soğuk algınlığına karşı daha dirençli olur. Ancak bir kişi burcumun taşı diyerek amatist taşını kullanırsa içeriğinde yer alan lidyum minerali fayda yerine zararlı olabilir. Bu yüzden bilinçsizce taş kullanmamalıyız” diye konuştu.
Taşların yaydığı pozitif enerji ile zihin beden ve ruh sağlığının olumlu yönde etkilendiğini anlatan Dal, yaşama sevinci artan kişinin hayallerini gerçekleştirmek için ihtiyacı olan enerjiye taşlardaki enerji ile ulaştığını ifade ediyor. Avrupa ülkelerinde kehribar taşının eczanelerde satılmaya başlandığına dikkat çeken Dal, “Taşların yaydığı olumlu enerji artık herkes tarafından biliniyor. Ben de taşların mineral ve biyo enerjisini kullanıyorum. Her taşı herkes kullanamaz. Yaş, cins ve burçlara göre farklı özellikler taşıyan 100’den fazla taş var. Kuvarst, akit taşı, kehribar, amatist, rodonit, obsidyen, aragonit, aventurin, aquamarin en çok tercih edilen taşlar arasında. 35 liradan başlayıp 3 bin 500 liraya kadar fiyatta değişen taşlar var” şeklinde konuştu.
Hangi taş ne işe yarıyor
Selenyum minerali taşıyan selenit taşıyla hafif bir şekilde saf zeytinyağına batırılıp bedendeki ağrıyan bel, boyun, menüsküs rahatsızlıklarında ağrıyan bölgeye masaj yapılıyor. Ayrıca bağışıklık sistemine iyi geliyor. Akik taşı yanıklara iyi geliyor. İnsan vücudundaki negatif enerjiyi boşaltıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. DNA üzerinde olumlu etkisi var. Akuamarin alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelerden uzak tutuyor. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlarken, özellikle seramik bardağa konulan akuamarinli suyu içmek reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarını dengeliyor. Florit, B 12 vitamini içinde barındırıryo. Ayrıca diş etlerinde problemi olanlar florit suyuyla dişlerini fıçalıyabilir. Eski uygarlıklardan bu yana cilt hücrelerinin yenilenmesini ve genç görünmeyi sağlıyor. Kehribar, Almanya’da doktorlar tarafından özellikle diş çıkaran bebekler için reçeteye yazılır ve eczanelerde satılıyor. Bebeklerin kolayca diş çıkarmasını sağladığı gibi ateş düşürüyor. Ayrıca kan sulandırıcı özelliği var.
Kendisinin taşların yaydığı enerji hakkında danışmanlık yaptığını ve tecrübelerini kitaplaştırdığını anlatan Belgin Dal, “Bize gelen danışanların taş analizini yaparak, bedenlerindeki eksikleri buluyoruz, kapalı çakraları tespit ediyoruz ve anne karnından itibaren yaşadıkları bilinç altı problemlerini tespit ediyoruz. Bundan sonra da önce eksik mineralleri içeren onlara ait taşları belirliyoruz. Bilinç altıyla ve mineraller yardımıyla problemlerin çözümünü destekliyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.