Süleyman Paşa Sarayı yeniden yapılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Süleyman Paşa Sarayı yeniden yapılacak
23 Ara 2017 / Cmt 17:58
/ 69 Kez Okundu
| |

Ordu’nun Ünye ilçesinde 1808 yılında yapımına başlanan ve yedi yılda tamamlanan ancak 1852 yılında meydana gelen yangında kül olan tarihi Süleyman Paşa Sarayı yeniden inşa edilecek

Ordu’nun Ünye ilçesinde 1808 yılında yapımına başlanan ve yedi yılda tamamlanan ancak 1852 yılında meydana gelen yangında kül olan tarihi Süleyman Paşa Sarayı yeniden inşa edilecek.
Ünye’nin yıllardır hayalini süsleyen Süleyman Paşa Sarayı ile ilgili çalışmalar resmen başladı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, geçtiğimiz günlerde İstanbul’a giderek projenin alt yapı çalışmalarını bizzat takip etti. Ünye’nin turizmi ve tanıtımına ciddi bir katkı sağlayacak olan proje hakkında bilgi veren Başkan Çamyar, “Osmanlı arşivlerinden ve Fransız Konsolosluğundan altlık çalışmasını çıkarıyoruz. Bugün itibariyle Fransız bir araştırmacı arkadaşımız Paris müzesinde Süleymanpaşa Sarayının altlıklarını bulup bize getirecek. Tescil çalışmalarının ardından rolöve çalışması yapılacak. Bu proje gerçekten Ünyemizin tanıtımına ve turizmine müthiş bir katkısı olacak” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.