Sungurlu MYO’da ‘Makey ile Robotik’ eğitimi tamamlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sungurlu MYO’da ‘Makey ile Robotik’ eğitimi tamamlandı
29 Ara 2017 / Cum 15:13
/ 32 Kez Okundu
| |

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek okulu’nda verilen “Makey İle Robotik” eğitimi düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek okulu’nda ver ilen “Makey İle Robotik” eğitimi düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı.
Sertifika töreninde eğitimi başarı ile tamamlayan çocuklara belgeleri Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Kelepircioğlu, İsmet Paşa İlkokulu Müdürü Aydın Altıntaş, Öğr. Gör. Abdullah Bedir Kaya ve çocukların sınıf öğretmeni Turgay Üğüten tarafından verildi.
Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) ile işbirliği halinde düzenlenen bu eğitimin koordinatörü Sungurlu MYO Bilgisayar Teknoloj ileri Bölümü öğretim görevlisi Abdullah Bedir Kaya törende, Önceki yıllarda Sungurlu MYO bünyesinde 9 farklı “Çocuklar İçin Yazılım” kursu, “Scratch Eğitmen Eğitimi” ve “Öğretmenler için Kodlama” kurslarının açıldığını, şimdi de çocuklara robotiğin temellerini öğretmek için “Makey ile Robotik” kursu açıldığı belirtti.
Hz. Ali’ye atfed ilen “Çocuklarınızı yaşayacakları çağa göre yetiştirin” sözü ile konuşmasına devam eden Abdullah Bedir Kaya, 21. Yüzyılın çok hızlı değiştiğini, eğitim sisteminin bu hıza yetişmesinin mümkün olmadığını bu sebeple alternatif eğitim imkanlarının artırılması gerektiğini, gelecekte bugün olmayan mesleklerin ortaya çıkacağını bu sebeple çocuklarımızın çok donanımlı yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.
Düzenlenen eğitim hakkında da bilgi veren Öğr. Gör. Kaya, Makeylerin mıknatıslarla birleştir ilen küçük elektronik bloklar olduğunu, 6 temel modülün içerisinde onlarca farklı bloğun çeşitli işlevleri gerçekleştirmek üzere geliştirildiğini söyledi.
Böylece Makey’lerin devre kurmayı oldukça kolaylaştırdığını, öğrenc ilerin lehim yapmak, kablo takmak gibi detaylarla uğraşmadan, sadece elemanları yan yana getirerek devre kurabildiğini, öğrenc ilerin öğrenmeye daha fazla zaman ayırdığını ifade etti.
Sungurlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif konuşmasında, kodlama ve robotik eğitimlerinin ülkemiz için dışa bağımlılığı azaltma, katma değeri yüksek ürünler üreterek ülkemiz ekonomisine katkı ve gelecekte istihdam avantajlarını ve bu eğitimlerinin ilkokuldan başlaması gereken eğitimler olması gerektiğini vurguladı.
Ülkemiz hedeflerinde 2023 yılında yazılım sektöründe 1 milyon yetişmiş eleman istihdamının öngörüldüğünü belirterek, bu sektörün ülke ekonomisine yıllık katkısının 10 milyar dolar civarında olacağını belirtti.
Sungurlu Meslek Yüksekokulu olarak bu tarz faaliyetleri her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Kaymakamı Mitat Gözen ise yazılımın meselesinin ülke ekonomisine katkısının yanında bir milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladı.
Güvenlik alanında yapılan yatırımların tam anlamıyla karşılığını bulabilmesinin, yazılım alanında yetişmiş insan kaynağı ile mümkün olduğunu belirten Göze, öğrenc ileri bilgisayara bağımlı olmamaları ve sosyal hayatı ihmal etmemeleri konusunda uyararak konuşmasını sonlandırdı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.