Tayvan’daki eylemde ordu emeklileri ile polis arasında çatışma

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
27 Şub 2018 / Sal 13:32
/ 40 Kez Okundu
| |

Tayvan’da aralarında ordudan emekli olanların da bulunduğu protestocu grup parlamento binasına yürüyünce polis ile grup arasında çatışma çıktı

Tayvan’da aralarında ordudan emekli olanların da bulunduğu protestocu grup parlamento binasına yürüyünce polis ile grup arasında çatışma çıktı.
Tayvan’da hükümetin emekli maaşlarında yaptığı son kesintiden sonra dün aralarında ordu ileri" href="/tag/emekl ileri/">emekl ilerinin de bulunduğu bir grup protestocu parlamento binasına yürüdü. Eylem yapan gruba müdahale eden polisle protestocular arasında çatışma çıktı. Çatışmalar esnasında ağır yaralanan emekli bir albay hastaneye kaldırılırken, emekli bir kamu çalışanı da baygınlık geçirdi.
Başkanlık Ofisi, protestoculara sakin olmaları çağrısında bulundu. Parlamentonun ordu ileri" href="/tag/emekl ileri/">emekl ilerinin kaygılarını dikkate alacağını bildiren ofis, “Ordu ileri" href="/tag/emekl ileri/">emekl ileri reformları sürdürülebilir bir politika ile geliştiriliyor. Ülkenin ekonomik durumu içerisinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.
Tayvan hükümetinin geçen sene yürürlüğe giren emeklilik yasası, emekli maaşlarında ciddi bir kesintiyi içeriyor. Geçen Haziran ayında uygulanmaya başlanan yasa, devlet memurlarının maaşlarından büyük bir kesintiye neden oldu. Ordu ileri" href="/tag/emekl ileri/">emekl ilerini hedefleyen yeni kesintinin ise dönem içinde parlamentoda gündeme gelmesi bekleniyor. Protestolar, 2 sene önceki seçimlerde büyük oy kaybeden Tayvan lideri Tsai Ing-we’i oldukça zor bir duruma soktu. Tayvan hükümeti emeklilik sistemi sektöre göre farklılık gösteriyor. Özelikle memur ileri" href="/tag/emekl ileri/">emekl ileri, özel sektör kuruluşlarından emekli olanlara göre daha fazla haktan faydalanabiliyor. Öte yandan Tayvan hükümeti, bu yeni reformun uygulanmaması halinde 2020’den önce emeklilik için ayrılan fonların iflas edeceğini bildirdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.