Tekirdağ’da 14 bin 600 kişi okuma yazma bilmiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tekirdağ’da 14 bin 600 kişi okuma yazma bilmiyor
14 Şub 2018 / Çar 16:41
/ 40 Kez Okundu
| |

Tekirdağ’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında bilgilendirme toplantısında il genelinde 14 bin 600 kişinin okuma yazma bilmediği belirtildi

Tekirdağ’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında bilgilendirme toplantısında il genelinde 14 bin 600 kişinin okuma yazma bilmediği belirtildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıya, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Müftüsü İsmail İpek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

“Okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 14 bin 600 olarak belirlendi”
Tekirdağ’da okuma yazma bilmeyen kişilerin sayısını açıklayan Vali Ceylan, okuma yazma seferberliği konusunda herkese büyük görev düştüğü belirterek, " Tekirdağ’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde çalışmalarımızı başlattık. Bugün de burada bu konuyla ilgili hem bir bilgilendirme hem de genel değerlendirme için hep birlikteyiz. Tekirdağ’da şu an itibariyle okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 14 bin 600 olarak belirlendi. Ancak bizi burada üzen bir konu okuma yazma bilmeyenlerin çoğunluğunun bayan olmasıdır. Şu anki bu sayıdan rakam 2 bin 775’i erkek, 11 bin 829’u ise bayandan oluşturmakta. Bu açıdan çalışmalarımızı daha dikkatli ve hızlı bir şekilde yürütmeliyiz. Vatandaşlarımızın bu eksikliklerini gidere bilmek için çalışmak zorundayız. Bu konuda hepimize büyük görev düşüyor” dedi.

“En geç mart ayına kadar kurslarımızı açmalı”
Okur yazma seferberliği bütün kurumların görevi olduğunu belirten Vali Ceylan, “Bu konuda kaymakamlarımıza, Halk Eğitim Müdürlerimize ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize büyük görev düşüyor. Bu konuya bağlı olarak il genelinde en geç mart ayına kadar kurslarımızı açmalı, mayıs ayında da kurslarda başarılı olanlara sertifikalarını vermeliyiz. Ben bu toplantıya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı, soru-cevap ve görüş-önerilerin alınmasıyla son buldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.