TESK Genel Başkanı Palandöken: “AVM’ler kapanıyor, milli servet heba oluyor”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TESK Genel Başkanı Palandöken: “AVM’ler kapanıyor, milli servet heba oluyor”
11 Eyl 2017 / Pzt 10:13
/ 97 Kez Okundu
| |

Kapanan AVM’lerin yatırım değerinin milyarlarca lirayı bulduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şu ana kadar sadece Ankara’da 8 AVM kapandı

Kapanan AVM’lerin yatırım değerinin milyarlarca lirayı bulduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ( TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şu ana kadar sadece Ankara’da 8 AVM kapandı. Bu kapanan AVM’lerin yatırım değeri yarım milyar liradan fazla. Bunu ülke genelinde düşünürsek milyarları aşan milli servet heba oluyor” dedi.
Plansız ve kontrolsüz açılan AVM’lerin milli servetin heba olmasına neden olduğunu belirten Palandöken, “Ankara’da kapanan 8 AVM’ye yarım milyar liradan fazla yatırım yapıldı. Plansız ve kontrolsüz açılan AVM’ler sadece çevredeki esnafın kapanmasına değil, aynı zamanda milli servetin heba olmasına da neden oluyor. Ankara’daki bu durum diğer şehirler için örnek olsun ki Türkiye, ABD gibi AVM çöplüğüne dönmesin” şeklinde konuştu.

“Hiç açılmadan kapanan AVM’ler var”
Bir AVM’nin sonradan hastaneye dönüştüğünü söyleyen Bendevi Palandöken, “Dükkanlara yeterince talep olmadığı için neredeyse hiç açılmadan kapanan AVM var. Yeni yapılan AVM’ler nedeniyle rağbet görmediği için yıkılan iki AVM’nin yerine yine AVM yapılıyor. Bir AVM, sonradan hastaneye çevrildi. Bir başkası metruk bir bina olarak duruyor. Bütün bunlar göz önündeyken yeni AVM inşaatları da hızla devam ediyor. Herkes Ankara’nın kapasitesinin üzerinde AVM yapıldığını söylerken, yeni yapılan inşaatlar ise Ankara’nın ileride tam bir AVM çöplüğüne döneceğine işaret ediyor. Bu yatırımlar milli servettir. Esnafa da, vatandaşa da yazık oluyor” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.