TESK Genel Başkanı Palandöken: “Doğum ve askerlik borçlanma kredisinden SSK’lılar da faydalanmalı”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
16 Şub 2018 / Cum 12:16
/ 127 Kez Okundu
| |

Bağ-Kur’luya verilen askerlik ve doğum borçlanması kredilerinin SSK’lılara da verilmesi gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bağ-Kur’a prim borcu olanlar, kredi çekip borçlarını taksitlendirerek emekli olabilecek

Bağ-Kur’luya verilen askerlik ve doğum borçlanması kredilerinin SSK’lılara da verilmesi gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bağ-Kur’a prim borcu olanlar, kredi çekip borçlarını taksitlendirerek emekli olabilecek. Emeklilik süresini ve yaşını doldurmuş olan Bağ-Kur’lu esnaf, 48 ay vadeli krediler sayesinde doğum ve askerlik borçlanması yapabilecek. Ancak Bağ-Kur’lu olup sonra dan SSK’ya geçen vatan daşların da bu fırsattan yararlanma imkanı verilmeli” dedi.
Emekli olmak isteyen SSK’lılara da kredilerle kolaylık sağlanmasını isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ( TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ziraat Bankası ve SGK arasın da imzalanan protokolle emeklilik hakkı doğan fakat prim borcu bulunan Bağ-Kur’lu esnafa kredi imkanı sağlandı. Bağ-Kur’lu esnaf, 1,28 faiz oranı ve 48 ay vade imkanı ile Ziraat Bankasın dan alacağı krediler sayesinde birikmiş prim borcunu ödeyip emekli oluyor. Öte yan dan askerlik ve doğum borçlanmasını yaparak emekli olacak esnafımız da kredi çekerek emekli olma hakkı edindi. Ancak yıllarca Bağ-Kur’lu olup sonra dan SSK’ya geçen vatan daşlarımıza da askerlik ve doğum borçlanması hakkı verilerek emekli olmaları sağlanmalı. Bunun için de kısa sürede bu vatan daşlarımızın mağduriyeti giderilmeli” diye konuştu.

“SGK da borçlarını tahsil etmiş olur”
SSK’lı çalışanlara da askerlik ve doğum borçlanması için kredi imkanı verilmesiyle SGK’nın da kazançlı çıkacağını ifade eden Palandöken, “Bağ-Kur’lu esnafa tanınan emekli olma hakkının SSK’lı çalışanlara da verilmesi ile Sosyal Gü venlik Kurumu kazançlı çıkacaktır. Verilecek kredi imkanları ile vatan daşlar askerlik ve doğum borçlanmasını yapacak ve SGK alacaklarını emekli maaşların dan tahsil edecektir. Vatan daşların emekli olabilmesi için yapılan her kolaylık hem vatan daşı hem de devleti kazançlı kılar. Vatan daşa verilecek kredilerle sağlanacak emeklilik imkanı sayesinde mağduriyeti olan binlerce kişinin yüzü gülecek” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.