TESK Genel Başkanı Palandöken: “Geleceği kadınlar şekillendiriyor”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TESK Genel Başkanı Palandöken: “Geleceği kadınlar şekillendiriyor”
07 Mar 2018 / Çar 10:46
/ 65 Kez Okundu
| |

Kadınların toplumun her alanında desteklenmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kadınların ekonomiye katkısı her geçen artıyor

Kadınların toplumun her alanında desteklenmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kadınların ekonomiye katkısı her geçen artıyor. Nitekim kadın esnaf sayımız da 1 yılda 10 binin üzerinde arttı. Kadınların işgücüne katılımının ekonomik büyümeye katkısı çok büyük. Bu sebeple kadın esnafımız başta olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, çalışma hayatının her kademesinde var olmalarını ve büyük başarılara imza atmalarını diliyorum. Hayatımızın her alanında var olan en büyük destekçilerimizin değeri yalnızca bir gün değil her gün bilinmeli. Geleceğimizi, kendileri ve yetiştirdikleri çocukları ile birlikte kadınlar şekillendiriyor” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu ( TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Kadınların iş hayatında ve aile hayatındaki varlıklarının önemine dikkati çeken Palandöken, “Kadınlar doğumdan ölüme kadar anne, abla, kardeş, teyze, hala, eş gibi birçok şekilde hayatımızın her alanında yanı başımızdalar. Bir kadın hem yetiştirir hem kendi yetişir. Onların yetiştirdiği nesiller geleceğin şekillenmesinde önemli rol oynar. Dolayısıyla kadınların toplumun her alanında var olması, desteklenmesi gerekir. Ekonomik anlamda iş gücüne katılımları, ticari hayatta var olmaları hem kendi ayakları üzerinde durmalarında hem ülkemizin kalkınmasında çok büyük etkendir. Bu sebeple kadın esnafımız başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadınların kendileri ve ülkemiz için imza attıkları başarıların devamını diliyorum” dedi.

“Kadın esnaf sayısı 1 yılda 10 bin artarak 267 bin 183 oldu”
Kadın esnaf sayısının 1 yılda yüzde 4 artarak 267 bin 183 olduğunu bildiren Palandöken, “Sanatta, politikada, sporda, edebiyatta, ekonomide, toplumun her alanında kadın sayısının artması güçlü bir ülke demektir. Özellikle ekonomide TESK olarak kadınları her zaman destekliyoruz. Öyle ki kadın esnaf sayımız bu yıl şubat ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre 10 bin 191 artarak 267 bin 183’e çıktı. Bu yüzde 3’lük artışla kadın esnafımızın tüm esnaflar içerisindeki oranı yüzde 15,78 oldu. TESK’in uygulamalı girişimcilik eğitimlerini alıp kendi işinin patronu olma yolunda ilk adımı atan bin 388 kişinin 704’ü kadın. Nüfusa oranla kadın esnafın en çok olduğu ilk 5 ilimiz ise sırasıyla yüzde 0,83 ile Çanakkale, yüzde 0,78 ile Muğla, yüzde 0,76 ile Uşak, yüzde 0,75 ile Burdur ve 0,72 ile Balıkesir. Bu sayıların daha fazla artması için konfederasyon olarak desteğimiz her zaman devam edecektir” ifadelerini kullandı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.