Tiyatro sanatçısı Suna Keskin öğrencilerle bir araya geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tiyatro sanatçısı Suna Keskin öğrencilerle bir araya geldi
27 Ara 2017 / Çar 17:18
/ 181 Kez Okundu
| |

Tiyatro Sanatçısı Suna Keskin, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Engin Orbey Konferans ve Uygulama Salonu’nda Tiyatro Anasanat Dalı öğrencileri ile bir araya geldi

Tiyatro Sanatçısı Suna Keskin, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Engin Orbey Konferans ve Uygulama Salonu’nda Tiyatro Anasanat Dalı öğrencileri ile bir araya geldi.
Suna Keskin tiyatro bölümü öğrencileriyle sanat hayatı ve tiyatro tecrübeleriyle ilgili bilgilerini paylaştı. Deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Suna Keskin Türk tiyatro sanatçısının Türkçe’yi iyi konuşabilmesi ve disiplinli olması gerektiğini söyledi. Keskin, "50 yılı aşkın süredir sahnede olmamın sebebi, disiplinli olmamdır. Sadece yetenekli olmak yetmez, tiyatro sanatçısı aynı zamanda iyi gözlem yapabilmeli ve bir sporcu gibi disiplinli olabilmeli, kendi kurallarını belirlemeli, gerektiğinde direnmeli. 60’lı yıllarda tiyatrodan tiyatroya koşardık. O yıllarda tiyatroya olan ilgi çok fazlaydı ve oynanan oyunlar çok iyi projelerdi. Belirli bir süre 80’ler de oyuncular konusunda seviyenin düştüğünü gözlemledim ancak son dört yıldır 60’lı yıllara benzer kalitede oyunlar sergileniyor" şeklinde konuştu.
Suna Keskin ayrıca, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın eski öğretim üyelerinden olan Erol Keskin’in anısına Anadolu Üniversitesi’nde açılması planlanan sergi ile ilgili de görüşlerini belirtti. Keskin, "Burada aynı zamanda Erol Keskin’in sergisini açmak ve onun buradaki anılarını yaşatmak adına bulunuyorum. Anadolu Üniversitesi kurulduğu yıllardan itibaren Erol Keskin dersler vermeye başlamıştı. Burada çok güzel oyunlar sahneledi, çok güzel eserler bıraktı” dedi.
Suna Keskin söyleşinin devamında, öğrencilerinin sorularını cevapladı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.