TOBB Başkan Danışmanı Arzu: “Elazığ TSO projeleri ile bölgeye de hizmet götürmüştür”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TOBB Başkan Danışmanı Arzu: “Elazığ TSO projeleri ile bölgeye de hizmet götürmüştür”
13 Mar 2018 / Sal 15:00
/ 74 Kez Okundu
| |

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Elazığ TSO) çok sayıda Avrupa Birliği ve yerel projeler uyguladığını belirten Türkiye Odaları ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkan Danışmanı Kutbettin Arzu, Elazığ TSO’nun projeler ile Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Batman gibi bölge illere de hizmet götürdüğünü söyledi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Elazığ TSO) çok sayıda Avrupa Birliği ve yerel projeler uyguladığını belirten Türkiye Odaları ve Borsalar Birliği( TOBB) Başkan Danışmanı Kutbettin Arzu, Elazığ TSO’nun projeler ile Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Batman gibi bölge illere de hizmet götürdüğünü söyledi.
TOBB Başkan Danışmanı Kutbettin Arzu ile TOBB Uzmanı Zeki Türkmen, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan’la bir araya gelerek projeler ve bölgesel çalışmalar hususunda görüş alışverişin de bulundu.
Bölge de bir takım inceleme ve görüşmeler de bulunmak amacıyla Elazığ’da olduklarını aktaran TOBB Başkan Danışmanı Kutbettin Arzu, “Elazığ TSO geçmişte çok sayıda AB ve yerel projeler uygulamıştır. Son olarak TOBB müşterekliğin de ülkemiz deki 5 oda ile birlikte KUYAP projesini iki yıl boyunca başarılı bir şekil de uygulayarak sonuçlandırmıştır. Elazığ TSO bu projeler ile Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Batman gibi bölge illere de hizmet götürmüştür. Dolayısı ile bölgesel bir deneyim ve tecrübeye sahip olan Elazığ TSO’nun, bu birikimin den istifa de etmek suretiyle önümüz deki dönem içerisin de bazı AB odalarıyla müşterek organizasyonlar ve projeler yapmak için çalışmaktayız. Elazığ TSO’nun daha önce TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun talimatıyla Almanya veya İtalya Ticaret Odası ile kar deş oda protokolü imzalaması çalışmalarımız da devam ediyor. Bu projeleri inşallah en kısa süre de hayata geçireceğiz. İdris Alan Başkanımız camiamız içerisin de yakından bilinen ve TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun sivil toplum kuruluşlarının nasıl yönetilmesi gerektiğine örnek gösterdiği bir kişidir. Elazığ’ın Teşvik Yasasında 6. Bölge desteklerin den istifa de etmesi bugün Başkan Alan sayesin de olmuştur. Ben de bu ves ile ile kendisini bir kez daha kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti d ile getiren Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ise, "Bugün çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdik. Önümüz deki süreç içerisin de daha önce girişimlerini yaptığımız projelerimizin detaylarını görüşme fırsatı bulduk. İnşallah TOBB öncülüğün de odamız sa dece Elazığ’a değil, bölge iş dünyasına da önemli katkılar sağlayacak çalışmaları gerçekleştirecektir. Kutbettin Arzu’nun birikim ve deneyimlerin den istifa de etmek suretiyle inşallah çok daha verimli çalışmaları birlikte gerçekleştireceğiz. TOBB’nin ve ilgili kurumlarının bizlere göstermiş olduğu bu ilgi ve teveccüh için teşekkür ediyorum” şeklin de konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.