Tokat’ta “Erzurumlu Emrah” Türbesi restore ediliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tokat’ta “Erzurumlu Emrah” Türbesi restore ediliyor
26 Eki 2017 / Per 15:21
/ 146 Kez Okundu
| |

Tokat’ın Niksar ilçesinde mezarı bulunan “Erzurumlu Emrah” Türbesinde Niksar Belediyesince restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarına başlandı

Tokat’ın Niksar ilçesinde mezarı bulunan “Erzurumlu Emrah” Türbesinde Niksar Belediyesince restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.
1799 yılında Erzurum’un Ilıca ilçesine bağlı Tanbura köyünde doğan ve yaşadığı bir ömre sayısız eserler kazandıran Erzurumlu Emrah, 1860 yılında Niksar’da vefat etmişti. 1986 yılında dönemin Belediye Başkanı Selahattin Hançer tarafından yaptırılan türbe için Niksar Belediyesi tarafından restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ömrüne nice sayısız eserler sığdıran ve Türk Edebiyatına kazandırdığı eserler kazandıran Erzurumlu Emrah’ı rahmetle anıyoruz. 1986 yılında dönemin belediye başkanı Selahatin Hançer’in Erzurumlu Emrah’ın mezarının çevresine yaptırdığı türbenin belirli bölümleri yıpranmıştı. Bizlerde ekiplerimiz ile restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarına başladık. İnşallah bu çalışmalarımızı kısa sürede bitireceğiz. Bu türbenin yapımında önderlik yapan belediye başkanımız merhum Selahattin Hançer’i rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.