Torbalı Belediyesinden eğitime sınavlı katkı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Torbalı Belediyesinden eğitime sınavlı katkı
15 Mar 2018 / Per 13:01
/ 58 Kez Okundu
| |

Torbalı Belediyesi ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede 4 bin 580 öğrencinin katıldığı lise ve üniversiteye hazırlık sınavları düzenlendi

Torbalı Belediyesi ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede 4 bin 580 öğrencinin katıldığı lise ve üniversiteye hazırlık sınavları düzenlendi.
Torbalı Belediyesi ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir projeyle üniversiteye hazırlık ve liselere giriş sınavlarında öğrencilerin başarı oranlarını artırmak amacıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Giriş Sınavı (LGS) denemeleri düzenledi.
Torbalı’daki 13 resmi, 3 özel lisede toplam 2 bin öğrenci Yükseköğretim Kurumları Deneme Sınavına girerken, 33 ortaokulda 2 bin 580 öğrenci de liselere giriş için yapılan deneme sınavına katıldı. Merkezi sistem mantığıyla hesaplanacak deneme sınavları sonucunda Torbalı’daki öğrencilerin başarı durumu da görülebilecek. Torbalı Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen sınavlara ilgi yoğundu.

Başkan Görmez başarı diledi
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ile birlikte deneme sınavı yapılan okulları gezdi. Öğrencilere başarılar dileyen Başkan Görmez, eğitime verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirterek, “Göreve geldiğimizden beri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordinasyon halindeyiz. Okullarımızın eksikliklerinin tamamlanması konusunda elimizden gelenin fazlasını yapma gayreti içerisindeyiz. Gerek araç gereç temin ederek gerekse çevre düzenlemelerinde bulunarak katkı sağlıyoruz. Sadece okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi manasında değil, öğrencilerimizin başarı grafiğini artırmak için de eğitim camiamızın yanındayız. İlçe çapında düzenlenen bu tür deneme sınavlarına da sponsorluk desteği sağlıyoruz. 25 okulun yapımına öncülük ettik. İlçe milli eğitime okul yapımı için 60 bin metrekare arsa ürettik. Okullarımızın bütün sportif ve sosyal projelerine katkıda bulunuyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.