Trabzon’da 1. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu düzenlenecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Trabzon’da 1. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu düzenlenecek
02 Şub 2018 / Cum 17:32
/ 132 Kez Okundu
| |

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Vali Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Vali Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından Trabzon Valiliği himayelerinde, Ortahisar Belediyesi’nin desteği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde 24-25 Nisan 2018’de Trabzon’da KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 1. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu hakkında Vali Yavuz’a bilgi verildi.
Sempozyum, Şehzade Süleyman olarak 27 Nisan 1495’te Trabzon’da doğan, 15 yaşına kadar Trabzon’da yaşayan ve eğitiminin büyük bölümünü burada tamamlayan Kanuni Sultan Süleyman Han’ın doğum yeri Trabzon’da ismine düzenlenecek ilk uluslararası sempozyum olma özelliği taşıyor. Devlet adamlığı, komutanlığı, şairliği ve kanun yapıcılığı yönleriyle bizde “Muhteşem Süleyman” batıda ise “Magnificent Suleyman” olarak tanınan büyük sultan, günümüzde de hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, tarih ve edebiyat gibi sosyal bilimlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bu amaçla sempozyumun ana teması “ Kanuniyi Anlamak” olarak belirlenirken, I. Uluslararası Kanuni Sultan Süleyman Sempozyumu’nda çağrılı konuşmalara, panellere, çalıştaylara, sözlü bildirilere, posterlere ve sergilere yer verilecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.