TÜRES Başkanı Bingöl’den yemek kartlarına ilişkin açıklama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TÜRES Başkanı Bingöl’den yemek kartlarına ilişkin açıklama
09 Mar 2018 / Cum 17:27
/ 59 Kez Okundu
| |

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, “Yemek kartı komisyon oranlarının yüzde 4

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, “Yemek kartı komisyon oranlarının yüzde 4.5’e düşürülüyor, sektörümüze hayırlı olsun. Bu konuda sesimize kulak veren Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye sonsuz teşekkürlerimi arz ederim” açıklamasında bulundu.

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği ( TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın resmi web sayfasında yayınlanan yemek kartları ile ilgili yönetmelik taslağına ilişkin açıklamada bulundu. Bingöl, “Taslak, yemek kartı kullandıran şirketler için iskontoların kaldırıldığı, yemek kartı şirketlerinin restoranlara uyguladığı komisyonun yüzde 4.5’u geçemeyeceği ve komisyon dışında, uygulama barındırma, kira, sarf malzemesi, işletim, teknik destek, bakım bedeli ve depozito gibi adlar altında herhangi bir bedel talep edemeyeceği maddelerini içeriyor” dedi.

“Yemek kartı yüksek komisyon oranları artık bizler için çok daha makul”
Bingöl yayınlanan yönetmelik taslağının TÜRES’i ve sektörü memnun edecek seviyede olduğunu ifade ederek, “Bilindiği üzere çok uzun süredir bu sorunun çözülmesi adına mücadele ediyoruz. Bugün gelinen nokta hepimizi çokça memnun etmiştir. Sektörümüzün kanayan yarası haline gelmiş bu yemek kartı yüksek komisyon oranları artık bizler için çok daha makul. Özellikle en çok istismar edildiğimiz nokta olan ek ödemelerin kaldırılması da son derece önem arz etmektedir. Şu aşamada sürecin gerektirdiği zamanın dolması için beklemede ve takipte olacağız” ifadelerini kullandı.

Bingöl, yaptığı açıklamada son olarak şunları kaydetti: “Bu konuda sesimize kulak veren Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’ye sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Yine bu çalışmada bizleri yalnız bırakmayan TÜRES üyelerine ve sektör temsilcilerine şükranlarımı sunarım.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.