Turgutlu’nun tarihi Osmanlı arşivleriyle anlatıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Turgutlu’nun tarihi Osmanlı arşivleriyle anlatıldı
27 Ara 2017 / Çar 18:42
/ 40 Kez Okundu
| |

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde açılan "Osmanlı ve Cumhuriyet arşivlerinde Turgutlu" adlı sergide ziyaretçiler Turgutlu’nun tarihi hakkında bilgi sahibi olabilecek

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde açılan " Osmanlı ve Cumhuriyet arşivlerinde Turgutlu" adlı sergide ziyaretçiler Turgutlu’nun tarihi hakkında bilgi sahibi olabilecek.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Atar tarafından Turgutlu Belediyesi Kent Müzesinde " Osmanlı ve Cumhuriyet arşivlerinde Turgutlu" adlı sergi açtı. Kent müzesinin ev sahipliği yaptığı sergide konuklar ilk önce sergide yer alan arşiv belgelerini inceledi. Turgutlu’nun tarihine ışık tutan çalışmaların, belgelerin ziyaretçilere aktarıldığı kent müzesinde bu kez arşivlerde yer alan Turgutlu hakkında bilgiler verildi. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Atar, "Böyle bir sergi hazırlayarak Turgutlu Kent Müzesine küçükte olsa bir katkı sunmayı amaçladık. Tarihsel bilgiye katkı sunmayı hedefledik. Sergimizde 20 adet arşiv ve fotoğraf vesikası kullandık. Başbakanlık Osmanlı arşivinden ve Başbakanlık Cumhuriyet arşivinde bulunan belgelerden yararlandık. Turgutlu’nun da eski fotoğraflarını kullanarak kent müzesinde böyle bir etkinlikte bulunduk. Umarım, Kent müzesine, Turgutlu’ya faydası olur. Görsel anlamda da kent müzesinde bu türden bir serginin olması, açabilmemiz bizi ziyadesiyle mutlu etti" dedi.
Turgutlu’yu konuklara anlatan Atar daha sonra kısa bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Kent müzesinde gerçekleşen sergi açılışına Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Turgutlu Belediyesi Başkan Yardımcıları Çetin Akın, Mithat Erden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, müze sorumluları, akademisyenler ve konuklar katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.