Turizm cennetinde en güzel yasak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Turizm cennetinde en güzel yasak
16 Oca 2018 / Sal 11:56
/ 136 Kez Okundu
| |

Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris’te, 1984 yılında Belediye Meclisi’nin aldığı ‘Kömür yasağı’ 24 yıldır uygulanıyor

Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris’te, 1984 yılında Belediye Meclisi’nin aldığı ‘Kömür yasağı’ 24 yıldır uygulanıyor. Belediye Başkanı Ali Acar yasağı değerl endirirk en, "En güzel yasak" dedi.
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerind en birisi olmasının yanında temiz havası ile de ünlü Muğla’nın Marmaris ilçesinde kış aylarında 24 yıldır devam ed en kömür yasağı devam ediyor. 1984 yılında dönemin Belediye Meclisinde alınan ‘Kömür yasağı’ kararı, günümüze kadar görev yapan belediye başkanları tarafından devam ettirildi. Zaman zaman bireysel kaçak kömür yakma olaylarıyla karşılaşan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, aldıkları ihbarlar ve gece d enetimleri sayesinde bunların da engell endiğini ve ‘Sıfır kömür’ seviyesine gelindiğini belirtiyor.
Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede gel en ihbarları değerl endirerek d enetim yapıyor. Bu d enetimleri zabıta baz en tebdili kıyafet yaparak gerçekleştiriyor. Zabıta ekipleri dün akşam gel en ihbar üzerine Armutalan Mahallesi’nde d enetim yaptı. D enetime Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da katıldı. 1984 yılında alınan karar ile kömür yakılmasının yasaklanması kararını görev süresince uyguladıklarını belirt en Acar, ”İlçemizin geçmişine baktığımız zaman Marmaris ‘C ennet Marmaris’, ‘ Yeşil Marmaris’ olarak tanımlanırdı. Bu tanımlamayı hak ed en bir özelliği de var. Marmaris, turizm öncesi dönemde süngercilik ve balıkçılığın dışında nar enciye bahçeleri ile dolu olan bir ortama sahipti. Marmaris burcu burcu nar enciye çiçekleri kokardı.1984 yılındaki idareciler ileriki büyümeyle ilgili endişeler taşıyan o dönemdeki Belediye Meclisi kömürün yasaklanması ile ilgili bir karar alıyor. B en bu kararda katkısı olan herkesi saygıyla anmak istiyorum. Tabi devlette devamlılık esastır, Marmaris büyüdü, gelişti bir turizm k enti oldu. Mevcut büyümeyle birlikte gel en çevresel kirlilikler, yatırımcıların, halkın bilinçli ya da bilinçsizce çevreye verdiği zararlara da şahit oluyoruz. Kömür yasağı bizim aldığımız bir dizi yasaklardan sadece bir tanesi. Bu yasağa görev süremiz boyunca uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız zaman zaman hassasiyet gösterip kömür yanıyor kokusunu alıyoruz bize yansıttıkları bu şikayetler bizi çok mutlu ediyor ve zabıta ekiplerimiz gidip d enetimlerini yapıyor” dedi.
Başkan Acar, zabıta ekiplerinin d enetimleri sadece rutin olarak değil, tebdil-i kıyafet gibi farklı zamanlarda ve Marmaris’in tüm çevresinde bu d enetimleri yaptıklarını belirtti. Marmaris halkına duyarlılığından dolayı teşekkür ed en Acar, şöyle konuştu:
”Biz temiz k ent Marmaris’imizi bu doğa harikası c ennet Marmaris’imizin bu özelliğini yapılanmada ne kadar büyüme olursa olsun o geçmişteki tertemiz halini korumak için bu konuya öz en gösteriyoruz ve tüm ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Şu anda endişe edilecek bir durum yok ama b en bir kere daha bu vesileyle sevgili Marmarislilere bu konuda duyarlı davranmalarından dolayı tebrik ediyorum. Hep birlikte Marmaris’imizi koruyalım.”
Zabıta Müdürü Erkan Ünver ise yasakla ilgili şunları söyledi:
”Marmaris halkı bu konuda duyarlı. Ancak ilçemize y eni taşıyan vatandaşlarımız kömür yakmanın yasak olduğundan haberdar olmadıkları için, vatandaşları uyarıp haberdar ediyoruz. Bugünde gel en bir ihbar üzerine Armutalan Mahallesi’nde d enetim yapıyoruz."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.