“Türk girişimciler gözünü ABD’ye dikti”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Türk girişimciler gözünü ABD’ye dikti”
26 Mar 2018 / Pzt 11:04
/ 75 Kez Okundu
| |

ABD’de iş yapmak isteyen girişimcilere danışmanlık hizmeti veren Smart Solutions ortaklarından Vladimy Pierre-Louis, ABD’ye ihracat yapmak isteyen, bir süreliğine dahi olsa burada yaşamak isteyen Türk girişimcilerin sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtti

ABD’de iş yapmak isteyen girişimcilere danışmanlık hizmeti veren Smart Solutions ortaklarından Vladimy Pierre-Louis, ABD’ye ihracat yapmak isteyen, bir süreliğine dahi olsa burada yaşamak isteyen Türk girişimcilerin sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtti.
ABD’de iş yapmak, işini kurmak isteyen girişimcilere danışmanlık hizmeti veren Smart Solutions (Akıllı Çözümler) şirketinin ortaklarından olan Vladimy Pierre-Louis, son dönemde ABD’ye ihracat yapmak isteyen Türk girişimcilerin sayısının arttığını belirtti. Vladimy Pierre-Louis, “Türkiye’de son yıllarda gelir seviyesinde gözlenen yükseliş ve yabancı dil bilenlerin sayısındaki artışa döviz kurlarındaki hareketliliğin etkisi de eklenince ABD pazarına ihracat yapmak isteyen, hatta bir süreliğine dahi olsa burada yaşamak isteyen Türk girişimcilerin sayısında ciddi bir artış yaşanıyor” şeklinde konuştu.
“Türk yatırımcılar gözünü ABD’ye dikti”
Firmaların yasal adres gösterimi, depo, fullfilment servisi gibi tüm ihtiyaçlarını kendi iş merkezlerindeki çözümlerle karşıladıklarından bahseden Vladimy Pierre-Louis, “Bizim bütün hizmetlerimiz girişimcilik ve iş dünyası odaklı. Bu kapsamda, şirket kuruluşunda iş odaklı göçmenlik, yatırım hizmetlerine, firmaların pazara giriş stratejilerinin oluşturulmasına, firmaların ABD’de bütün süreçlerinin yetkili avukat ve mali müşavirlerimizle takibine kadar bütün aşamalarda danışmanlık hizmeti veriyoruz. istedikleri takdirde firmaları ABD’de temsil ediyoruz. Firmaların yasal adres gösterimi, depo, fullfilment servisi gibi tüm ihtiyaçlarını kendi iş merkezimizdeki çözümlerimizle karşılıyoruz” dedi.
“En çok yatırım yapanlar Çin ve İsrailli”
Smart Solutions yöneticisi Naz Çelik ise, fırsatlarla dolu olan bu ülkede en yoğun yatırımları Çin ve İsrail gibi ülkelerden gelen uluslarası iş adamlarının yaptığına dikkat çekti. Çelik, “Bu durum göz önüne alındığında söz konusu ülke iş adamlarının kendi anavatanlarına orta vadede ne kadar büyük katkı yaptığı görülebilir” diye konuştu.
Naz Çelik şöyle devam etti:
“Bu kapsamda stratejik işbirliği yaptığımız hukukçular, mali müşavirlerle, finansal analistlerle sağlıyoruz. Amacımız iş adamlarımıza hukuken ve ticari anlamda tem güvence sağlamak. Yine şu an ABD iş ortamı özellikle e-ticaret gibi yeni nesil teknolojilerle dönüşüm yaşıyor. Bu gibi dönemler, pazara yeni girmek isteyen firmalar içinde büyük avantaj sağlar.”
“Süreçte vize amaç değil sonuç oluyor”
ABD’de iş yapmak isteyen girişimcilerden en fazla ‘Göçmen vizesi almak için ne kadar yatırım yapmalıyım?’ sorusunu aldıklarını kaydeden Naz Çelik, “Elbette girişimcilerin, iş adamlarının alabilecekleri farklı vize tipleri var. Ama vize süreçlerindeki genel mantığı, E-2 yatırımcı vizesi örneğinde aktarırsak, ABD, bu vize tipinde iş nedeniyle burada yaşama çalışma isteyenlere şunu söylüyor: ‘Bana başvururken iş anlamında gerçekçi iş planı ile gelin’. Burada amaç, yabancı ülkeden gelen bir iş adamının sürdürülebilir bir iş kurması. Bunu gösterebilirseniz size oturma çalışma izni veriliyor. Bunun için belirli alt veya üst limit yok. Sunduğunuz iş planının ticari anlamda gerçekçi olması yeterli. ABD vatandaşı veya Greencardlı kişilere istihdam sağlama ve zaman içinde büyüme vizyonuna sahip olunması lazım. Bu da mantıklı ve kabul edilebilir bir yaklaşım. Bizim istediğimiz de vize süreçlerinde buna uygun şekilde başvuran kişinin ABD’de sürdürülebilir iş kurması. Dolayısıyla vize, bu süreçte amaç değil, doğal bir sonuç oluyor zaten” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.