"Türkiye, Benim de Vatanım" belgeselinin galası yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
11 Şub 2018 / Paz 00:39
/ 140 Kez Okundu
| |

Yönetmenliğini Azerbaycanlı Elçin Musaoğlu’nun yaptığı 15 Temmuz darbe girişimini anlatan ‘Türkiye benim de vatanım’ belgeselinin galası Malatya’da yapıldı

Yönetmenliğini Azerbaycanlı Elçin Musaoğlu’nun yaptığı 15 Temmuz darbe girişimini anlatan ‘Türkiye benim de vatanım’ belgeselinin galası Malatya’da yapıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında yapımı gerçekleştirilen belgeselin galası Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezin de bulunan Avşar Sinemalarında yapıldı. Belgeselin galasına Türkiye - Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Nec det Ünüvar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yönetmen İsmail Güneş, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Girişim Gurubu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk, 15 Temmuz Darbe Girişimi gazilerin den Malik Shabanov ile Azerbaycan ve Türkiye’ den de çok sayıda davetli katıldı.
Azerbaycanlı ünlü yönetmen Elçin Musaoğlu imzası taşıyan ve 15 Temmuz gecesi Türkiye’ de yaşanan olayların kar deş ülke Azerbaycan gözüyle beyaz per deye aktarıldığı “Türkiye Benim de Vatanım” isimli belgesel de Azerbaycanlı sanatçı, işadamı ve bazı vatandaşların o geceye dair izlenimleri yer alıyor. Türkiye’ de yaşayan Azerbaycanlıların 15 Temmuz’da yaşadıkları çarpıcı olayları da tanıkların gözün den aktaran belgeselin çekimleri Bakü, İstanbul, Ankara, Sakarya ve Malatya’da gerçekleştirildi. Galanın açılış konuşmasını Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer yaptı. Köçer bu yıl yapımı üstlenilen belgesel de, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin Türkiye dışından nasıl gözüktüğü sorusuna Azerbaycan örneği üzerin den cevap aradıklarını söyledi.
Köçer’ den sonra söz alan belgesel yönetmeni Elçin Musaoğlu ise 15 Temmuz’a benzer bir olayın Azerilerin 1990 yılında yaşadığını ifa de e derek, “Rus orduları, tanklar Bakü’nün sokaklarını işgal etti. O gece biz 170’ den fazla şehit verdik. Yani çok benzer bir hadise. 15 Temmuz’da da ben o geceyi hatırladım, aynı hisleri yaşadım. Türkiye biz den uzak olsa da vatanımızdır. Türkiye’nin o günkü acısını yüreğimiz de hissettik." dedi.
Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye ve Azerbaycan’ın çok derin bağlarla birbirine bağlı iki ülke olduklarını belirterek, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni konu alan “Türkiye Benim de Vatanım” isimli belgeselinin yapımını üstlenmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Çakır, belgeseli izledikten sonra yaptığı konuşmada, "Azerbaycan’da o kar deşlerimizin ilk gece den itibaren canları pahasına sokağa çıkmaları büyük bir anlam ifa de ediyor. Dolayısıyla bizler bir ve beraberiz. Allah kar deşlikler arasında nifak tohumları ekmek isteyenlere fırsat vermesin." dedi. Çakır, 15 Temmuz’un çok büyük bir ihanet girişimi olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Bu ülkeyi parçalamak ve iç savaş çıkarmak üzere, bu devletin her ka demesine sinmiş ve bu ülkenin her bilgisini, belgesini dışarıya sızdıran büyük bir emperyalist yapıyla karşı karşıya kaldık. Bu yapı ülkemize kurulan büyük bir tuzaktır. 15 Temmuz’dan büyük bir ders çıkartırsak, hesabını sorarsak bu hadiseyi bir daha yaşamayız ama bu olayı çabuk unutursak, yeterli ders çıkaramazsak bu tür olaylar tarihte olduğu gibi, tekerrür e decektir. Dolayısıyla her an uyanık olmak, güçlü durmak zorundayız."
Türkiye - Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Nec det Ünüvar da yaptığı konuşmada, ilk defa bir darbe girişimin de halkın bir li derin çağrısıyla sokaklara indiğini vurgulayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığına ve halkın cesaretine dikkat çekti. Ünüvar, belgeselin iki ülke arasındaki güçlü bağları pekiştireceğini ifa de e derek emeği geçenleri kutladı.
“Türkiye Benim de Vatanım” belgeseli 11 ve 12 Şubat tarihlerin de Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı Sanat Merkezin de izleyiciyle buluşacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.