Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumunda Orhan Gazi konuşuldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumunda Orhan Gazi konuşuldu
11 Mar 2018 / Paz 10:45
/ 73 Kez Okundu
| |

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ’Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda Osmanlı’nın beylikten devlete geçiş sürecinin Orhan Bey döneminde yaşandığı ifade edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edil en ’Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda Osmanlı’nın beylikt en devlete geçiş sürecinin Orhan Bey döneminde yaşandığı ifade edildi.
Kocaeli büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düz enlediği ve enin/">Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumu unvanını alan ’Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’na ikinci günü Orhan Gazi Salonu’nda düz enl en en oturumlarla devam edildi. Oturumlarda Osmanlı’nın beylikt en devlete dönüşümünün Orhan Bey zamanında başladığı ifade edildi. Prof. Dr. Mehmet Alpargu’nun başkanlığında gerçekleş en oturuma Prof. Dr. Mustafa Keskin, Prof. Dr. Recep Dikici, Prof. Dr. İsmail Özçelik ve Yrd. Doç. Dr. Yunus İnce katıldı.
Sempozyumda Osmanlı Beyliği’nin kurucusu Osman Bey’d en sonra beyliğin başına geç en Orhan Bey’in siyasi yapılanmanın beylikt en devlete doğru evrilmesini sağladığı ifade edildi. Akademisy enler, Orhan Bey zamanında Yaya ve Müsellem ordusu ile divan teşkilatının kurulması, ilk medres enin açılması, adalet teşkilatının örgütl enmesi, donanma teşkilatının kurulması ve vezirlik makamının ihdası siyasi yapılanmanın beylikt en devlete dönüştürülmesi yolunda atılmış ilk adımlar olduğunu aktardı. Orhan Bey zamanında gerçekleştiril en bu kurumsallaşma hamlelerin I. Murad, I. Bayezid, I. Mehmed ve II. Murad devirlerinde de devam ettirilerek bir üst seviyeye taşındığı vurgulandı.
Orhan Gazi Salonu’nda Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak başkanlığındaki günün son oturum ise Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, Prof. Dr. Orhan Kılıç, Prof. Dr. Hasan Basri Karad eniz, Yrd. Doç. Dr. Vedat Turgut konuşmacı olarak yer aldı. Oturumda Orhan Gazi döneminde Osmanlı Devleti’nin bürokratik yapılanması konuşuldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.