‘Türkülerin Rengi’ yarışması renkli görüntüler ortaya çıkardı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
‘Türkülerin Rengi’ yarışması renkli görüntüler ortaya çıkardı
24 Mar 2018 / Cmt 18:28
/ 78 Kez Okundu
| |

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ’da ‘Türkülerin Rengi’ yarışması renkli görüntüler ortaya çıkardı

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ’da ‘Türkülerin Rengi’ yarışması renkli görüntüler ortaya çıkardı.
Bilim ve Sanat Merkezi tarafından ‘Türkülerin Rengi’ yarışması Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde düzenlendi. Yarışmaya, toplam 40 öğrenci katıldı. Guruplar şeklinde yapılan yarışmada 20 öğrenci türkülerini seslendirirken 20 öğrencide türkülere uygun resimler çizdi. Sonuçları 2 gün sonra açıklanacak olan yarışma, renkli görüntülere sahne oldu.
Çalışmanın Türkiye’de ilk defa yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Resim yapan arkadaşlarımızı gezdiğimiz zaman, kahramanlık türkülerinin olduğunu gördük. Bizim gelenek ve göreneğimizde kahramanlık en ön planda tutulur. Bu kahramanlığımızı en son 15 Temmuz 2016’da gösterdik. Bizde kahramanlık bitmez. İnşallah bitmeyecektir. Gerektiği zaman gerektiği yerde kahramanlığımızı en üst seviyede gösteririz” dedi.
2007 yılında faaliyete geçtiklerini belirten Bilim ve Sanat Müdürü Zafer Şaştım, “10. yıl etkinlikleri içerisin de ilimizin lise öğrencilerine yönelik canlı performans, resim ve ses yarışması düzenlemeyi düşündük. Aslında farklı bir format olarak tasarladık. Türkiye’de şuan bir örneği yok. Bir çok alanda bireysel olarak hem resim hem de müzik yarışmaları düzenlendi. Bizim yarışmamız diğerlerine göre en farklı olan kısmı, resim yapacak öğrenci ile müzik alanında türküsünü söyleyecek öğrencinin performansı birbirini etkiliyor olmasıdır. İkisinin ortalaması alınacak. Bunun üzerine bireysel başarı değil grup çalışması üzerine çocuklar başarılı sayılacak ve ödüllerini bu puan üzerine alacaklar” diye bilgi verdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.