UNESCO adayı Kuş Cenneti’ndeki foto safariye büyük ilgi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
UNESCO adayı Kuş Cenneti’ndeki foto safariye büyük ilgi
16 Eki 2017 / Pzt 12:28
/ 29 Kez Okundu
| |

UNESCO Dünya Mirasları Listesi Geçici Aday Listesi’nde bulunan Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde düzenlenen foto safari yarışmasına doğa meraklıları büyük ilgi gösterdi

UNESCO Dünya Mirasları Listesi Geçici Aday Listesi’nde bulunan Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde düzenlenen foto safari yarışmasına doğa meraklıları büyük ilgi gösterdi. ‘Fotoğraf Avcılarına Rastgele’ sloganıyla yapılan Kızılırmak Deltası Foto Safari Yarışması’na 15 ilden 118 profesyonel fotoğrafçı katıldı.
Dünyanın en büyük ve nadir sulak alanlarından olan Kızılırmak Kuş Cenneti’nin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı için foto safari düzenlendi. AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan öncülüğündeki Başkent Ankara Meclisi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği (SAMKUŞ) tarafından düzenlenen foto safaride Kuş Cenneti, katılımcıları kendisine hayran bıraktı.
Kuşların ve yaban hayvanlarının avlanılması değil onların yaşatılarak en güzel hallerinin fotoğraflanmasının amaçlandığı safaride kuş cennetinin doğal varlıkları ve güzellikleri, profesyonel doğa fotoğrafçıları tarafından ölümsüzleştirildi. Foto safariye 15 ilden katılan 118 fotoğrafçı, zengin habitatı ve biyolojik çeşitliliklerin birbirleriyle ilişkilerini farklı açılarla objektiflerine yansıttı. İstanbul, Ankara ve Samsun başta olmak üzere Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Kastamonu, Antalya, Amasya, Tokat, Çorum ve Kayseri illerinden katılan fotoğrafçılar, yarışmanın birinci olabilmek için alanda en güzel fotoğrafı çekmek için yoğun çaba sergiledi.
Gönderilecek 400’e yakın fotoğrafı tek tek inceleyecek olan yarışmanın jüri üyesi, dereceye giren fotoğrafları belirleyerek, sahiplerini ödüllendirecek. Ödül töreninin ardından da fotoğraflar, kamuoyuyla paylaşılacak.

Kuraklığın sebebini araştırdılar
Foto safari sürerken öte yandan Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği (SAMKUŞ) üyeleri ile foto safari ekibi, son zamanlarda deltada kuraklık yaşanmasına neden olan unsurları araştırmak için inceleme gezisi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak başkanlığındaki geziye Kuş Cenneti Görevlisi Mustafa Güler, ARGE Şube Müdürü Ramazan Aydın, Orman Mühendisi ve Doğa Fotoğrafçısı Özden Sağlam ile yetkililer katıldı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.